Barceló: “L’inici de les obres de l’edifici d’oncologia de l’Hospital Provincial reflecteix l’aposta per seguir millorant l’assistència a Castelló i per reforçar la sanitat pública”

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assistit a l’inici de les obres de l’edifici oncològic de l’Hospital Provincial de Castelló, un projecte que suposa una inversió de 4,1 milions d’euros i estarà acabat en un any.

Barceló ha destacat que és un gran dia, ja que “comença un dels nostres projectes més emblemàtics que posa de manifest el ferm compromís de la Conselleria de Sanitat amb seguir millorant la qualitat assistencial a la ciutat de Castelló i tota la província, així com la decidida aposta per impulsar la sanitat pública “.

Aquest edifici va albergar un hospital de dia d’oncologia, una instal·lació essencial per a aquest hospital, referent provincial en l’àmbit de l’oncologia, ja que és l’espai en el qual els pacients oncològics reben els seus tractaments en règim ambulatori.

“El projecte va a millorar la prestació de servei d’oncologia i permetrà als l’equip professional donar resposta a les necessitats assistencials, tenint a l’pacient com a objectiu fonamental de l’assistència sanitària”, ha dit la consellera.

El nou edifici culmina les diferents fases que s’han dut a terme fins ara per dotar l’àrea d’oncologia de l’Provincial de Castelló dels millors equips i instal·lacions per al diagnòstic i tractament de el càncer.

En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que “des de 2015 s’han dut a terme inversions molt importants en aquest hospital, en concret en tecnologia per a la detecció i tractament oncològic s’han invertit 10 milions, que ara es completen amb els 4 milions destinats a aquest nou hospital de dia oncològic, que permetrà augmentar tant el nombre de persones ateses com les consultes “.

Aquest esforç inversor unit a la gran tasca que desenvolupa el personal sanitari ha propiciat que l’hospital sigui un referent nacional en l’àrea de l’oncologia.

Aquest nou espai, l’esquelet i façanes van ser construïts en fases anteriors, comptarà amb 50 llocs d’administració de quimioteràpia, cinc d’ells individualitzats, així com sales de cures i de tècniques. Disposarà, a més, de 12 consultes mèdiques, tres polivalents i una d’infermeria.

Les instal·lacions seran més àmplies que les actuals i els llocs d’administració de quimioteràpia tindran la separació adequada per preservar la intimitat dels pacients.

El pla d’humanització elaborat per l’empresa que ha redactat el projecte persegueix la creació un espai agradable, tranquil i confortable que no recordi a un hospital tradicional. Així, l’espai s’ha concebut per fer més agradable l’estada amb la recreació d’ambients similars als d’una llar i colors que transmetin alegria.

L’edifici disposarà de finestrals que permeten l’entrada de llum natural i als jardins es potenciarà la vegetació natural.

Increment activitat assistencial

Aquestes noves instal·lacions donaran resposta a les necessitats actuals d’un servei en constant creixement. Durant el primer semestre d’aquest any el servei d’oncologia mèdica ha atès un total de 821 pacients nous i s’han registrat 15.714 consultes, el que suposa un increment de l’activitat de l’3,6% pel que fa a el mateix període del 2020.

Les sessions de tractaments endovenosos han augmentat un 12,8% a l’arribar a les 8.703, pràcticament les mateixes que durant tot 2020.

Aquestes xifres justifiquen la creació d’un nou espai amb capacitat suficient per atendre totes les persones que necessiten assistència.

Més de 73 milions d’euros en infraestructures de Castelló

El Pla d’Infraestructures Sanitàries per al període 2021-2023 suposa una inversió de la Conselleria de Sanitat de més de 658 milions d’euros, dels quals 73.310.000 milions van destinats a la millora de les infraestructures sanitàries de la província de Castelló.

La finalitat és adaptar els espais sanitaris a la nova realitat i optimitzar l’ús dels recursos, tant les noves infraestructures com les existents, a més de modernitzar-amb la incorporació de noves tecnologies.

En concret, a Castelló es destinen 53.400.000 d’euros per dur a terme intervencions de millora o d’ampliació dels centres hospitalaris, tant a l’Hospital de Vinaròs, l’Hospital General de Castelló, la Plana, o com és el cas de l’ nou hospital de dia oncològic de l’Hospital Provincial de Castelló.

A més, es destinen més de 12,7 milions d’euros per a la construcció de nous centres sanitaris o consultoris auxiliars a Castelló, així com 7,1 milions d’euros per poder dur a terme obres de reforma, ampliació i millora de centres sanitaris ja existents .

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: