Barceló: “Les proves PCR són l’indicador fonamental per tallar la cadena de contagis i seguir la traçabilitat dels casos”

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha informat que un dels factors en la desescalada que té en compte el Ministeri de Sanitat és el nombre de casos detectats a través de PCR.

Barceló ha explicat que “és la prova que detecta la fase més aguda de la malaltia i, per tant, un indicador fonamental per tallar la cadena de contagis i seguir la traçabilitat dels casos”. Per tant, l’objectiu de la vigilància en l’etapa de transició és la detecció precoç de qualsevol cas que pugui tenir infecció activa i que pugui transmetre la malaltia.

D’altra banda, la consellera ha assenyalat que “els tests ràpids poden oferir altres indicadors vàlids per a conèixer, per exemple, la incidència real que ha tingut la malaltia durant la pandèmia”. Ara bé, ha insistit que la realització de proves de PCR ha d’estar dirigida fonamentalment a la detecció precoç dels casos, de manera que aquestes proves són les que es van a tenir en compte, tant per part de Ministeri com de les comunitats autònomes , per poder establir l’avanç entre fases de el període de desescalada.

Actualització de la incidència de l’coronavirus

En aquest sentit, s’han detectat 64 nous casos positius confirmats a través de PCR, que eleven a 10.500 el total de positius des que va començar la pandèmia.

D’altra banda, han donat positiu mitjançant test ràpid 2.383 persones. D’ells, pel que fa a PCR: 1.435 es troben a la província de Castelló, 3.677 a la d’Alacant i 5.388 a la de València. Per la seva banda, a través de test ràpids: 407 a la província de Castelló, 667 a la d’Alacant i 1.309 a la de València.

D’altra banda, la consellera ha destacat que 6 de cada 10 casos positius a la Comunitat Valenciana s’han curat ja de la malaltia. Fins al moment, s’acumulen un total de 7.655 altes (149 des de l’actualització d’aquest dilluns). Per províncies: 1.040 a la de Castelló, 2.861 a la d’Alacant i 3.754 a la de València.

Pel que fa a les hospitalitzacions, han ingressat 11 persones, la mateixa dada que ahir, la xifra més baixa des del passat 18 de març. A dia d’avui, hi ha 606 persones ingressades als hospitals valencians: 58 a la província de Castelló, 164 a la d’Alacant i 384 a la província de València.

En relació als ingressos en UCI, continua la tendència a la baixa amb 9 casos menys des de l’última actualització. Representen a hores d’ara el 2,6% de l’total de casos actius amb un total de 105 persones ingressades a UCI: 14 a la província de Castelló, 40 a la d’Alacant i 51 a la província de València.

Fins a l’actualitat, s’ha produït un total de 1.289 defuncions a la Comunitat Valenciana: 197 a la província de Castelló, 457 a la Alacant i 635 a la de València.

El nombre de professionals de la Sanitat que han rebut ja l’alta són 1.588 persones. El nombre total de positius és de 2.389 (1.780 a través de PCR i 609 amb test ràpid), dels quals 801 estan actius en aquest moment (69 a la província de Castelló, 334 a la d’Alacant i 398 a la província de València ).

Pel que fa a el nombre de proves realitzades per a la detecció de coronavirus, s’han dut a terme un total de 171.513 (124.035 a través de PCR i 47.478 a través de tests ràpids).

Actualització de la situació en residències

De tots els centres que han presentat algun cas positiu per coronavirus (155), s’ha tancat el brot a 81 d’ells, el que representa el 53% de l’total. A aquesta data, hi ha casos positius en 74 centres (13 a la província de Castelló, 18 a la d’Alacant i 43 a la província de València).

A hores d’ara, es troben sota vigilància activa de control sanitari 30 residències a la Comunitat Valenciana: 9 a la província de Castelló, 8 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: