Barceló anuncia que a partir de dimarts els 133 punts de vacunació massiva començaran a immunitzar sense cita prèvia

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat a la Diputació permanent de Les Corts que “a partir d’dimarts que ve, dia 7 de setembre, els 133 punts de vacunació massiva que hi ha distribuïts per tota la Comunitat Valenciana, començaran a immunitzar la població sense necessitat de cita prèvia “.

Segons ha manifestat la consellera, “aquest procés d’immunització oberta va a romandre a disposició de la ciutadania fins a finals de setembre, que posarem fi a la campanya d’immunització en els grans espais. A partir de llavors, les persones que encara no s’hagin vacunat podran acudir als centres de salut “.

El procés de vacunació s’ha anat desenvolupant a bon ritme des que es va iniciar el passat mes desembre, mantenint una estratègia planificada, ordenada, equitativa i sota la premissa de protegir primer als més vulnerables.

En aquest sentit, Barceló ha indicat que “l’objectiu establert era arribar al 70% de població major de 12 anys vacunada amb pauta completa el dia 9 d’octubre i, a dia d’avui, ens trobem amb una taxa de el 80% de la població a vacunar amb la pauta completa “.

De fet, en poc més d’un mes s’han administrat 1,6 milions de vacunes, el que suposa una mitjana de gairebé 42.000 dosis inoculades cada dia durant el període estival. Així mateix, des de l’inici de la campanya de vacunació ja s’han inoculat més de 7,1 milions de dosis.

Per això, la consellera ha volgut ressaltar “la immensa tasca que han exercit els professionals sanitaris, ja que han demostrat un esforç organitzatiu i logístic sense precedents, que ens ha permès assolir les fites que ens marquem abans del previst” ha indicat.

A més, durant la seva intervenció Barceló ha agraït a la ciutadania la seva implicació i el seu comportament exemplar per l’elevada participació en el procés de vacunació, “perquè s’han acostat als punts de vacunació per protegir-se davant l’COVID-19, el que significa també tenir cura el seu entorn més proper i, en definitiva, protegir la societat en el seu conjunt “ha apuntat.

Les xifres hospitalàries reflecteixen l’efectivitat de la vacuna. Segons les dades actuals, la vacuna evita morts i casos greus de la malaltia. Per això, la consellera de Sanitat ha insistit que “qui no s’hagi vacunat ja, que es vacuni, per la seva salut i per la de tots” i ha sol·licitat una reflexió a les 52.154 persones que han rebutjat explícitament la vacuna. “Gràcies a la vacunació s’ha produït una important reducció de la letalitat de la malaltia” ha remarcat.

A més, les dades reflecteixen l’elevada capacitat de protecció que confereix la vacuna. El 82,5% dels ingressats a UCI no té la pauta completa, i entre els hospitalitzats en planta, el 57,8% no estaven completament immunitzats.

La meitat dels alumnes amb la pauta completa

Pel que fa a el proper inici de curs escolar, un de cada dos alumnes i alumnes de la Comunitat Valenciana majors de 12 anys ja complerts iniciarà les classes amb la pauta completa de vacunació. Així mateix, “les classes començaran amb tots els alumnes protegits amb al menys una pauta” ha assenyalat la consellera.

A més, a les dues setmanes d’iniciar el curs està previst que el 80% dels escolars majors de 12 anys complerts estigui totalment protegit. Per tant, la consellera ha afirmat que “serà un curs segur, que s’ha planificat des de salut pública, seguint els protocols elaborats pel Govern, i juntament amb la Conselleria d’Educació.

Per tant, el curs es va a poder desenvolupar amb una major presencialitat, i el protocol estableix una distància de metre i mig a les aules, mascareta obligatòria i l’existència de grups estables de convivència.

Nou escenari de reobertura

Actualment, la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana és més positiva i ha millorat de manera considerable. Segons ha indicat la consellera de Sanitat “la caiguda dels contagis, que ens situen en taxes de fa dos mesos i molt a prop d’una situació de risc mitjà, així com altres indicadors amb tendència a la baixa, ens permet afirmar que ens trobem en el tram de sortida de la quarta onada “.

Per tant, la millora dels indicadors i l’impuls de la vacunació van a permetre un nou escenari de reobertura, que es definirà el proper dilluns després de la reunió de la Taula Interdepartamental.

A hores d’ara, la incidència acumulada a 14 dies és de 166,88 casos per 100.000 habitants, tres vegades i mig inferior a la de fa un mes, i 50 punts per sota de la mitjana d’Espanya. En aquest sentit, la consellera de Sanitat ha destacat que “la Comunitat Valenciana és la tercera autonomia amb una menor incidència, només per darrere d’Astúries i Canàries”.

A més, la incidència a 7 dies està per sota de la mitjana d’Espanya, taxa de 59,44 per 100.000 habitants, i la caiguda de casos es reflecteix també en el nombre de reproductiu bàsic instantani, que és una estimació de la mitjana de casos secundaris que genera un cas infectat. El valor actual és de 0,81, i la tendència a la baixa es manifesta quan es troba per sota d’1.

Per tot això, la consellera ha manifestat el seu optimisme per les bones dades epidemiològiques però, al seu torn, ha insistit “en la necessitat de ser prudents, i més durant aquests dies que se celebren actes populars com els actes fallers, perquè no hem d’oblidar que la variant Delta està darrere de l’99,6% dels contagis, i aquesta variant és entre un 40% i un 60% més transmissible que la variant majoritària de la primera onada, l’alfa “.

Disminució d’hospitalitzacions i morts

Pel que fa a el mes de juliol, a hores d’ara hi ha menys d’una tercera part de persones amb la malaltia activa. A més, han disminuït les hospitalitzacions, 369 persones, que són tretze vegades menys que els registrats al gener en plena tercera onada, 5.000 ingressos.

Pel que fa a el perfil de les persones ingressades a planta d’hospitalització, el 16,4% té entre 80 a 89 anys, el 14% té entre 60 i 69 anys, un 12,3% són persones d’entre 30 a 39 anys, el 11,7% té entre 40 a 49 anys i el 5% és població menor de 19 anys.

Quant als ingressos en UCI, la majoria, un 50%, són pacients d’edats entre 30 a 59 anys, però un 14% són vint i només el 12% té més de 70 anys,

Per això, la consellera de Sanitat ha ressaltat que “ningú està fora de perill de contagi” i ha insistit en la prudència i en les mesures de seguretat i de protecció enfront de virus “.

Abans de finalitzar la seva intervenció, la titular de Sanitat ha volgut mostrar un record especial per a totes aquelles persones que han mort per COVID-19, als 7.683 valencians i valencianes, i ha traslladat tot el seu suport als familiars.

En aquest sentit, ha recalcat la importància de la vacunació, ja que “gràcies a la vacuna, la letalitat s’ha desplomat en aquesta quarta onada, fins a caure a l’0,27%. De fet, la letalitat en aquesta última onada ha estat més de cinc vegades inferior a la letalitat mitjana de tota la pandèmia “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: