Barceló anuncia la licitació de les obres del Centre de Salut Integrat Santa Faz d’Alacant per 15,6 milions

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat la licitació per 15,6 milions d’euros de les obres del Centre de Salut Integrat Santa Faz d’Alacant. Les noves instal·lacions brindaran una atenció sanitària integral als veïns, ja que albergaran serveis d’atenció primària; Atenció Especialitzada, amb gairebé una trentena d’especialitats i una àrea quirúrgica; Punt d’atenció continuada (PAC); àrea de radiologia, ecografia i mamografia; laboratori i unitat de rehabilitació; a més de Treball Social, àrea administrativa i atenció al pacient (SAIP).

“Aquestes instal·lacions permetran que l’atenció sanitària a Alacant faci un salt de qualitat important, en línia amb l’objectiu en què estem bolcats de reforçar les estructures i els recursos actuals del sistema sanitari per ser capaços d’atendre amb la màxima qualitat les demandes” assistencials de present i de futur”, ha explicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública.

Barceló ha realitzat aquestes declaracions en el transcurs de la presentació del nou Centre de Salut Integrat Santa Faz-Gerona a l’edifici que actualment acull la Direcció Territorial de la Conselleria a Alacant.

Localitzat al centre urbà d’Alacant, l’actual edifici fou inaugurat l’any 1952 i actualment l’ocupa la Direcció Territorial de la Conselleria a Alacant i el Centre de Salut Santa Faz. Des de llavors, s’han fet tasques de manteniment sense modificar-ne l’estructura i sense actuacions importants.

El nou centre de salut integrat donarà cobertura d’atenció primària a més de 23.700 persones del departament de salut Sant Joan d’Alacant.

En el projecte s’ha donat especial rellevància a la participació i l’apoderament del ciutadà, deixant espai a associacions de pacients i ciutadania per al desenvolupament de les seves activitats.

El nou centre disposarà de nous serveis com ara Rehabilitació, Odontopediatria, Salut Mental Infantil, PAC i Àrea de Formació i participació ciutadana.

Per oferir aquesta atenció, el nou centre comptarà amb noves categories professionals com ara fisioterapeutes, llevadora, infermera gestora de casos i treballador social.

A més, s’amplia la cartera de serveis com ara Radiologia, Urologia, Salut Mental d’Adults, Dermatologia o Pneumologia.

L’obra de reforma de l’actual seu per transformar-la al nou Centre de Salut Integrat abasta tot l’edifici, a totes les plantes. Funcionalment, l’edifici manté els accessos actuals del carrer Girona com a entrada principal.

En els primers mesos de 2022 se la licitat 30 vegades més que en tot 2015

Les obres per edificar aquestes noves instal·lacions està previst que comencin a lestiu i el termini dexecució són 30 mesos. Es tracta d‟una intervenció emmarcada en el Pla d‟Infraestructures Sanitàries, que està dotat de 658 milions d‟euros.

En aquest sentit, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública està fent un enorme esforç per agilitzar les obres i els projectes, com ha recordat Barceló: “Només durant els primers quatre mesos d’aquest any, entre gener i abril, hem licitat obres i projectes per valor de 157 milions d’euros, és una suma 30 vegades superior al licitat durant tot l’any 2015”.

En la mateixa línia, la consellera ha ressaltat que, respecte a la província d’Alacant, “el pes de la inversió encara és més gran. Les licitacions llançades en aquests primers quatre mesos del 2022 representen el 45% del total: són 73 milions en licitacions , una quantitat similar a la suma de tot allò licitat en aquesta província durant els 11 anys anteriors”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: