Autònoms i microempreses de Borriana podran sol·licitar la setmana que les ajudes Parèntesi de el Pla Resistir

L’Ajuntament de Borriana ha aprovat les bases reguladores per a la concessió de les ajudes directes Parèntesi dins el Pla Resistir de la Generalitat Valenciana per als autònoms i microempreses de la ciutat. L’extracte de la convocatòria es publicarà pròximament en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), i a partir de llavors es podran sol·licitar els ajuts en el termini d’un mes.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Maria Josep Safont, que ha assegurat que l’equip de govern, “conscient de la urgència de les empreses locals afectades per percebre els fons aprovats, s’ha accelerat a l’màxim els terminis administratius tal com ha vingut fent a al llarg d’aquests mesos de pandèmia, per poder agilitzar el pagament de les ajudes a l’màxim, i contribuir així a la seva recuperació, a la conservació de l’ocupació ia pal·liar les conseqüències socials “.

Segons ha explicat Maria Josep Safont, amb el decret ja signat, aquest mateix matí s’ha mantingut una reunió convocada pel consistori en la qual han participat un gran nombre gestories i assessories locals, per informar-los sobre les bases reguladores de la concessió de les ajudes parèntesi i també de la resta d’accions previstes en el Pla Resistir, i aclarir possibles dubtes i procediments per, d’aquesta manera, facilitar-los la mediació.

A més, totes les àrees administratives municipals implicades en la seva gestió han mantingut diferents reunions de coordinació, per poder accelerar els procediments i els pagaments d’aquests ajuts que, segons ha recordat, són compatibles amb altres procedents de qualsevol administració o ens públic o privat nacional, de la Unió Europea o d’organismes internacionals, concedits per a la mateixa finalitat.

D’aquesta manera, a partir de la setmana vinent, s’obrirà el termini a Borriana per sol·licitar aquesta línia d’ajudes directes que en total suposarà una injecció de gairebé un milió d’euros per als sectors i negocis del municipi més afectats per la situació sanitària. Les sol·licituds, ha aclarit l’alcaldessa, “es resoldran per decret conforme es vagin revisant i compleixin els requisits, a el mateix temps, ha ressaltat que s’està considerant la possibilitat d’efectuar les transferències econòmiques setmanalment”.

L’objectiu, ha reiterat Maria Josep Safont, és “contribuir a l’sosteniment de les despeses corrents d’aquests comerços o negocis, en un moment en què les restriccions per la Covid-19 els han portat a una situació de manca o disminució d’ingressos”.

L’import total de les ajudes Parèntesi per als negocis de Borriana ascendeix a un total de 988.267 euros, finançats en un 15% amb càrrec a el pressupost municipal per a l’exercici 2021, concretament 148.240 euros, i la resta amb l’aportació d’un 62,5 % realitzada per la Generalitat, i per la Diputació Provincial de Castelló amb el 22,5% restant.

A l’respecte, l’alcaldessa ha valorat l’esforç conjunt de les tres administracions per “ajudar a alleujar la situació econòmica i financera dels sectors més afectats per la crisi sanitària”. També ha precisat que atès que la concessió efectiva de les ajudes estarà en tot cas condicionada a la disponibilitat pressupostària, “l’aportació municipal podrà ser incrementada amb la finalitat d’atendre totes les sol·licituds que es presentin i reuneixin els requisits exigibles”.

Pel que fa als destinataris fixats pel Consell, entre els sectors que poden accedir trobem l’hostaleria i la restauració, el turisme, la cultura, l’entreteniment i els esdeveniments o les activitats esportives. En les bases municipals s’estableixen els sectors que poden beneficiar-se sempre que exerceixin la seva activitat en el municipi de Borriana, identificats en un annex.

Per poder optar a aquests ajuts cal complir una sèrie de requisits, entre ells, que l’activitat econòmica sigui desenvolupada per un autònom o una microempresa que no tingui més de 10 treballadors a la seva plantilla; que els empleats estiguin donats d’alta en el règim de la Seguretat Social oa la mútua professional corresponent així com a l’Agència Estatal d’Administració Tributària en data 31 de desembre de 2020. Tota la informació es pot consultar la pàgina web http://www.burriana. és.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: