Atenció Primària i Pneumologia s’alien per detectar malalties respiratòries entre la població del Departament de Castelló

El Servei de Pneumologia de l’Hospital General de Castelló i els equips d’Atenció Primària del Departament de Salut de Castelló han realitzat avui un curs teòric-pràctic d’actualització formativa sobre espirometries per obtenir diagnòstics més precoços en el cas de malalties respiratòries com la MPOC o l’asma.

Així, durant tota la jornada, s’han fet xerrades i tallers en què ha participat principalment personal d’Infermeria d’Atenció Primària on s’han actualitzat coneixements sobre l’ús d’espiròmetres. Aquests equips, instal·lats a tots els centres de salut del Departament, mesuren els volums i les capacitats del pulmó a través d’una senzilla prova que permet el diagnòstic primerenc de malalties respiratòries molt prevalents entre la població, com la MPOC o l’asma.

“Sabem que de manera global, la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) està infradiagnosticada en el 70% dels casos, per la qual cosa fer espirometries des dels centres de salut contribueix a obtenir diagnòstics precoços que milloren l’evolució del pacient i, en molts poden evitar el deteriorament de la funció pulmonar”, explica Margarita Marín, cap del Servei de Pneumologia de l’Hospital General de Castelló.

Per part seva, la directora d’Infermeria d’Atenció Primària, Inmaculada Fabregat ha assenyalat la importància de la col·laboració entre els centres de salut i l’hospital, així com “el gran èxit de participació en el curs del personal d’infermeria i la contribució de la Atenció Primària en la realització de proves diagnòstiques, com ara les espirometries, en benefici de la salut dels pacients”.

Canvi climàtic i malalties respiratòries

Les persones amb malalties respiratòries cròniques són especialment vulnerables davant les accions provocades pel canvi climàtic, per la qual cosa obtenir diagnòstics precoços afavoreix l’inici de tractaments i l’optimització de l’ús d’inhaladors, cosa que redueix l’impacte ambiental d’aquests tractaments que generen aerosols.

Després del curs també es durà a terme la renovació dels equips d’espirometria dels centres de salut del Departament de Castelló

Informació i Foto: Comunicació Departament de Salut de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: