Asepeyo presenta a Castelló la unitat mòbil Ruta 151, per ajudar a frenar l’increment de la sinistralitat laboral

Asepeyo ha inaugurat avui l’exposició de la unitat mòbil Ruta 151, ubicada a la Plaça Espanya de Castelló de la Plana. La Ruta recorrerà més de 80 poblacions en tres anys amb l’objectiu de promocionar, difondre i sensibilitzar en bones pràctiques en prevenció de riscos laborals i en la implementació d’hàbits saludables a les empreses mutualistes d’Asepeyo. El projecte està emmarcat al Pla general dactivitats preventives del Ministeri dinclusió, Seguretat Social i Migracions.

Durant tres dies, les persones que visitaran la unitat mòbil visquessin, en primera persona, més de 12 experiències de realitat virtual, conduir un simulador d’alta immersió, constatar els efectes que produeix el soroll a les persones mitjançant la recreació d’entorns acústics industrials, amb el nou equip reactable, volar un dron específic d’interiors, descobrir la convivència laboral amb un robot industrial, provar-se un exoesquelet per a la prevenció de trastorns musculoesquelètics, o fins i tot experimentar amb atmosferes explosives, entre d’altres pràctiques.

Per inaugurar l’exposició de la unitat mòbil Ruta 151 a València, s’ha celebrat avui un acte institucional, que ha comptat amb les intervencions d’Antonio Marañón España, director territorial d’Asepeyo i Begoña Carrasco García. Alcaldessa de l’Ajuntament de Castelló,

“La unitat mòbil és una eina crucial per a la reducció de la sinistralitat laboral i la implementació d’hàbits saludables a les organitzacions, que contribueix a millorar la salut de les persones i la competitivitat de les empreses”, va explicar a l’acte Antonio Marañón España.

Durant la seva intervenció, Begoña Carrasco García, va destacar la importància que entitats i empreses “apostin per la seguretat dels seus treballadors, perquè és una cosa que beneficia les dues parts, per una banda els empleats exerceixen les seves tasques en un entorn laboral segur, cosa que els permet millorar el seu rendiment i això deriva en una productivitat més gran per a les organitzacions”. A més Carrasco ha afegit que “és una responsabilitat, crear espais laborals que garanteixin les condicions més òptimes per a les persones i amb aquesta exposició, aquest objectiu queda il·lustrat de manera molt visual i didàctica”.

Jose Enrique Aparisi, coordinador de prevenció d’Asepeyo manifesta ” en els últims 10 anys s’ha duplicat la sinistralitat a Castelló passant de 4.500 a 8.200 sinistres. Els sinistres mortals són en un 47% patologia no traumàtiques com infarts o ictus, 14% sinies i en 10% caigudes en altura”.

En total, la previsió és que durant la Ruta 151 es donin a conèixer tots aquests continguts a més de 15.000 empreses, que representen més de 1.000.000 de treballadors protegits d’Asepeyo, per tal d’ajudar-los en la reducció de la sinistralitat i en la millora dels hàbits saludables a l’entorn laboral.

Informació i Foto: Premsa Aspeyo

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: