Arriba el tradicional Concert solidari de Nadal Rotary-UA

La Universitat d’Alacant i els Clubs Rotaris d’Alacant i Alacant Port organitzen, un any més, el seu tradicional Concert de Nadal Rotary-UA, que interpretarà l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) en l’ADDA el proper dilluns 21 de desembre a les 20 hores. Sota la direcció de Tobias Gossmann, el concert, a l’igual que les passades edicions, tindrà un caràcter solidari i la recaptació anirà destinada a la Xarxa d’Entitats per a l’atenció a persones sense llar d’Alacant (Acomar), amb un preu / donatiu de 15 euros (ja disponibles en http://www.instanticket.es) Per a aquells que no puguin assistir però vulguin col·laborar amb aquesta causa solidària, s’ha habilitat la Fila Zero. A més de l’patrocini específic dels clubs rotaris per a aquest concert, l’OFUA compta amb el suport dels seus patrocinadors anuals: la Fundació Manuel Peláez; Hidraqua, Vectalia i Cajamar Caixa Rural.

Com a novetat aquest any, la Universitat d’Alacant obrirà les portes a el públic per assistir a l’Assaig General de l’OFUA, el diumenge 20 de desembre a les 12 hores, al Paranimf. L’assistència serà amb invitació (disponibles a Instanticket) Aquest Assaig General oferirà el mateix repertori que el concert de l’ADDA, una proposta més informal en l’àmbit de campus, destinada a ensenyar a la comunitat universitària i als al públic en general com es treballa i com funciona una orquestra universitària i formativa des de dins.

Durant els mesos de confinament i restriccions de la pandèmia, l’activitat de l’OFUA no s’ha aturat, encara que per aquesta producció de Nadal s’ha reduït el nombre d’integrants causa de les limitacions que exigeix ​​la situació actual.

El programa musicalnadal2020.jpg

El Concert de Nadal Rotary-UA d’aquest any inclourà, tal com detalla el director de l’OFUA, Tobias Gossmann, dues peces: la Suite A el-Laqant i la Simfonia N.5 de Schubert.

Aquest concert inclou en el seu programa l’estrena absoluta de la “Suite A el-Laqant” de l’compositor alemany Marcel Noll. Aquesta obra musical ha estat creada per encàrrec de la Universitat d’Alacant per a l’Orquestra Filharmònica de la Universitat (OFUA) i està basada en la música de l’acabat estrenant ballet “El Festí de les Bèsties” (Aula de Dansa Contemporània de la UA). Gossmann detalla que “el compositor Marcel Noll ens explica la seva pròpia història i inspiració en aquest encàrrec: Un viatge pels temps d’Alacant. De fet, la Suite es podria haver anomenat Leukante, Lucentum, Medina Laqant, Alacant o Alacant, fent referència i homenatge a les diferents èpoques i llengües de la ciutat “.

El programa del concert es completa amb la simfonia núm. 5, D 485 en Si b Major de Franz Schubert és una de les més conegudes de l’compositor austríac. Schubert va crear aquesta simfonia en 1816, amb tan sols 19 anys, en una època decisiva en la vida de compositor. Després de deixar el seu treball com a ajudant de professor a l’escola del seu pare, es muda a casa del seu amic Franz von Schober per dedicar-se en exclusiva a l’estudi i la composició. El llegat de la primera escola vienesa i les influències de Mozart i Haydn són clarament recognoscibles en aquesta simfonia, tant en forma com en contingut. No obstant això Schubert expressa ia la seva pròpia ànima: les seves innovacions, les seves belles melodies, de vegades tan bellament melancòliques.

ACOMAR | Xarxa d’Entitats per a l’Atenció a Persones Sense Llar d’Alacant (proyectoenred.org)

Salvador Silva Nuño, president de ACOMAR, explica que “en 31 anys de vida de ACOMAR, treballem diàriament a la banda de les persones molt molt pobres i mai havíem tingut l’oportunitat de compartir un esdeveniment tan bell i solidari com aquest. Som una Associació pobra, humil i senzilla, amb un voluntariat jove disposat a donar la cara per aquestes persones necessitades que ens arriben de tot el món. Per atendre-tenim pocs recursos. Atenem diàriament a una mitjana de més de 100 persones i famílies amb menors. No solament tenen fam física, sinó també fam de ser estimades. En aquests moments tan especials que estem vivint no és hora de tornar la cara a la realitat “.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: