Arrenca MEDNIGHT 2021, la Nit Mediterrània de les Investigadores a la Universitat d’Alacant

El proper dilluns 20 de setembre de 2021, des de les 9 hores, arrenca la programació dissenyada per la Universitat d’Alacant en el marc de el projecte MEDNIGHT 2021, la Nit Mediterrània de les Investigadores. Mitjançant el canal de YouTube de la UA, en horari de matí, es podrà gaudir d’experiments, demostracions científiques i xerrades de la mà d’investigadores i investigadors de la UA. La programació serà diària fins al divendres 24 de setembre.

A les 9 hores la sessió de dilluns s’inicia amb Existeix un planeta B? i continua amb Criminalística forense: realitat o ficció ?, el taller Inhala i exhala: saps com funcionen els pulmons ?, i finalitza amb la xerrada Turisme i shopping a la Mediterrània: ¿només euros? oh Wait !.

Dimarts serà el torn de Veo, Veo; Arqueologia: excavant a fons en la història; Deserts i desertització: conceptes i solucions; La química de l’sabó i Un rotllo molt divertit, xerrada sobre papirs.

Dimecres el dia arrenca amb la visita a l’Laboratori de Climatologia de la UA Observació meteorològica i tractament de dades climàtiques, i continuarà amb La percepció visual a el servei de mal; Què investiguen les ciències planetàries de la UA ?; els experiments flipant en colors; i Biodiversitat i conservació d’insectes des d’una perspectiva de gènere.

Materials avançats per a energies netes i la conservació de l’entorn; Un passeig pel Sistema Solar; La Casa Pictograma; Hi ha midó en el meu pernil? i Referents femenins en diversos nivells educatius a través de nosaltres, de Rosa Montero, són les activitats programades per al dijous des de les 9 hores.

En horari de tarda, el dijous 23 de setembre a les 19 hores, es podrà participar en l’Observació remota: “A la caça d’asteroides” des de l’Observatori de Busot.

Divendres 24 finalitza la programació en línia amb “Experimentant amb els gasos per conèixer les seves propietats”, Plantes amb història: un recorregut botànic pel campus de la UA; Geògrafes i ciència, i Hi ha microplásticos en la meva platja ?.

Després de l’emissió, tot el material estarà disponible al canal de YouTube de la UA a disposició de tota la població.

Jocs en línia

A més, des del dilluns es podrà participar en els jocs en línia “Mathland. El rescat de l’talismà icosaédrico (Escape room matemàtic) “i” Veig, Veig “.

Amb inscripció prèvia, també es duran a terme durant tota la setmana diferents concursos virtuals: “Artropomón. Supervivència ‘et trio a tu !! “, que tindrà lloc el dimarts 21 a les 17 hores; “Fish-experts: el concurs per aprendre sobre la procedència de l’peix”, el dimecres 22 a partir de les 17 hores; “Descobreix els espermatozoides participant en la fuita room del nostre laboratori”, concurs previst per al dijous 23 de setembre a les 18 hores, indicats tots ells per a joves més grans de 14 anys; i el “Escape room robòtic”, per a joves de 9 a 14 d’anys, programat per al divendres 24 de setembre des de les 17 hores.

Finalment, la UA ha preparat un programació especial virtual i presencial, limitada i amb aforaments màxims per la pandèmia de Covid-19, per al dia oficial de la MEDNIGHT, el 24 de setembre. Visites guiades, tallers, conferències, entre d’altres. PROGRAMACIÓ COMPLETA

MEDNIGHT 2021

La Nit Mediterrània de les Investigadores, MEDNIGHT 2021 és un projecte de divulgació científica promogut i finançat per la Comissió Europea com a part de les accions Marie Sklodowska-Curie (acord de subvenció núm 101.036.107) de el programa Horitzó 2020. L’objectiu és mostrar a la ciutadania la rellevància de la Ciència i la Investigació que es desenvolupa en els països de la mediterrània -fent èmfasi en el paper de la dona en aquest àmbit- i que busca fer front als problemes compartits per la societat mediterrània. MEDNIGHT reuneix un consorci de 13 institucions de Grècia, Xipre, la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia.

Les activitats organitzades des de la UA en el marc de MEDNIGHT 2021 compten, a més, amb el suport de la Fundació per a la Ciència i Tecnologia (FECYT) de l’Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, a través d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC + i) de la UA.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: