Arranca la construcció del circuit de bicicletes a Almassora per més de 200.000 euros

L’empresa alacantina Pumptrack Park S.L. ha iniciat les obres de construcció del circuit per a bicicletes BMX per 205.579 euros, treballs cofinançats pels fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament d’Almassora. La signatura té un termini límit de tres mesos per a executar la pista al costat del col·legi Santa Quitèria, en el barri de Fàtima. Els tècnics municipals han confirmat que el cronograma de treball es compleix després de finalitzar a principis de setmana les obres d’extracció de residus il·legals sota la futura pista.

En aquests moments, els operaris han traslladat ja la maquinària, senyalitzat el terreny on s’alçaran els obstacles i treballen en la retirada de la terra sobrant per a obrir rases i pous per a sanejament. Es tracta d’un espai amb una superfície de 1.912,66 metres quadrats que conjugarà rectes, corbes i monticles en els quals les bicicletes puguen realitzar maniobres esportives amb seguretat en la perpendicular de l’avinguda José Ortiz.

“D’aquesta manera continuem avançant per a, com ens vam comprometre, dotar d’almenys una instal·lació esportiva a cada barri d’Almassora”, en paraules de l’alcaldessa, Merche Galí. En aquest cas, el circuit per a bicicletes incorporarà també una zona de boxs de suport de quasi 270 metres quadrats que completaran un espai a l’aire lliure per a la pràctica esportiva d’experts i també de novells.

És la primera pista d’aquestes característiques a Almassora, amb recorreguts per a velocitat i altres per a obstacles en altura, i el consistori aprofita l’obra per a sanejar aquest espai. Després d’extraure els abocaments enterrats de manera irregular, operació que ha costat 85.000 euros a les arques municipals, els tècnics han inclòs en el projecte col·lectors soterrats i arquetes per a la recollida d’aigües pluvials.

No en va, la pista es convertirà en un espai d’esbarjo que connectarà els barris de Fàtima i Corell amb l’avinguda José Ortiz i la previsió passa perquè ho utilitze sovint l’alumnat del col·legi Santa Quitèria, de manera que es convertirà en epicentre d’oci de la zona.

Després del primer concurs que va quedar desert, la localització de residus no previstos i la nova adjudicació, Galí ha assenyalat que “la previsió passa per obrir la pista abans de l’estiu si no sorgeixen nous contratemps perquè coincidisca també amb la finalitat de les obres del col·legi i el trasllat de l’alumnat al seu centre nou”.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: