Arcadi España subratlla l’aposta del Consell per la mobilitat sostenible amb la creació i millora de més de 200 quilòmetres de traçats per a bicis

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha subratllat aquest dijous, l’aposta de l’Consell per la mobilitat sostenible amb la creació i millora de més de 200 quilòmetres de traçats per a bicis a la Comunitat Valenciana.

Així, el màxim responsable de Política Territorial ha recordat que el departament que dirigeix ​​va a realitzar una inversió de més de 75 milions d’euros per construir i condicionar 224 quilòmetres de vies verdes i carrils bicicletes i de vianants de la Comunitat Valenciana.

Per províncies, les actuacions previstes per 2021 afectaran 58,9 quilòmetres de traçats d’Alacant, a 33,1 quilòmetres de Castelló i a 131,9 quilòmetres de València.

“Actualment -ha afirmat el conseller-, s’han conclòs o estan en execució obres d’extensió i adequació, per valor de 33,2 milions d’euros, en 79,1 quilòmetres de vies, i es troben en programació treballs en altres 144, 9 quilòmetres, per als quals es preveu invertir 41,8 milions d’euros “.

Respecte a l’entorn

En la seva visita a l’exposició ‘Sobre Rodes’, situada en els exteriors de al Museu de les Ciéncies amb motiu del Dia Mundial de la Bicicleta, Arcadi Espanya ha recordat la importància d ‘ “apostar per opcions de mobilitat” respectuoses amb l’entorn i amb el medi ambient.

“En aquest sentit -ha asseverat el conseller-, el Govern valencià treballa tant per afavorir un sistema de transport públic sostenible, capaç de vertebrar el nostre territori, com per oferir als valencians i valencianes traçats de vies verdes i carrils que facin possible pràctiques de mobilitat no motoritzades en el seu dia a dia i en els moments d’oci “.

“La bicicleta -ha conclòs Espanya-, és un exemple de progrés en tres àrees: la sostenibilitat, la salut i el turisme, ja que amb el seu ús es disminueix la contaminació en els nostres pobles i ciutats, s’afavoreixen hàbits de vida beneficiosos i es fomenta el desenvolupament d’alternatives de vacances acurades amb el nostre entorn i d’estima del nostre paisatge “.

‘Sobre rodes’

L’exposició ‘Sobre rodes’ s’ha instal·lat aquest dijous i aquest divendres, amb motiu del Dia Mundial de la Bicicleta, en els exteriors de Museu dels Ciències. A la mostra es fa un repàs a aquest mitjà de transport que abasta des dels primers projectes de vehicles a dues rodes, datats a l’antiga Roma, fins a models actuals més evolucionats com el tàndem, la bicleta reclinada o el trial.

A més, a través de panells i reproduccions diverses, es pot conèixer el celerífer, un tosc model considerat com a primera bicicleta fins que es va descobrir que no era real; la draisiana, dissenyada en 1816 i assenyalada com a precursora de la bici; el model de bicicleta a pedals, i el velocípede d’una roda alta, entre altres.

Així doncs, la iniciativa recorre la història i evolució de la bicicleta, un mitjà de locomoció que, en l’actualitat, és un dels més comuns en el món i que dóna lloc a la pràctica esportiva d’un elevat nombre de persones, tant professionals com aficionats i aficionades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: