Arcadi España presenta ‘el pressupost més alt fins ara en obra pública i mobilitat’ amb 591 milions d’euros, un 33% més respecte al 2021

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat en la presentació dels Pressupostos del seu departament a les Corts, que el conjunt dels programes que gestiona la Conselleria “ascendirà el 2022 a 591 milions d’euros; que suposa un 33% d’augment respecte als del 2021”

En la seva compareixença, Arcadi España ha afirmat que és “el pressupost més alt fins ara en obra pública i mobilitat”, i ha afegit que “són decisius per construir un nou model de creixement, basat en la digitalització i la innovació, i en la lluita contra el canvi climàtic”.

Segons el conseller, aquest creixement és tan important perquè “recull la injecció de fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, MRR, que es reflecteix en un nou programa pressupostari específic, i preveu l’arribada de fons estatals a partir del projecte dels Pressupostos del Estat (PGE)”.

També ha destacat que l‟aportació de 300 milions d‟euros de l‟Estat, condicionada al‟aprovació dels PGE, es concretarà amb la signatura d‟un conveni amb el Ministeri que especificarà les actuacions a finançar i les anualitats en què aquestes quantitats es podran invertir.

D’aquests 300 milions d’euros, ha ressenyat, 129 milions finançaran actuacions que ja tenen partides específiques dins dels Pressupostos de la Generalitat per al 2022. També es recull una partida de 70 milions, que rebrà la Conselleria i es destinarà a impulsar la mobilitat sostenible i les infraestructures a la província d’Alacant. El pressupost restant es concretarà un cop estigui el conveni amb el Ministeri.

Per part seva, els pressupostos del sector públic empresarial adscrit a la Conselleria pugen a 541 milions d’euros, un 38% més que el 2021. El pressupost destinat a inversió directa de la Conselleria i les transferències a altres agents perquè realitzin despeses d’inversió creix un 50% i se situa en 351 milions d’euros.

“Pressupostos històrics per a una situació excepcional”

Per al conseller, “estem davant d’uns pressupostos històrics per fer front a una situació excepcional, el més gran de la història d’aquesta Conselleria, sense tenir compte habitatge”. Així, “des del 2015, el pressupost ha crescut més d´un 115%, i més d´un 150% en operacions d´inversió”, ha assenyalat.

Pel que fa a la distribució territorial, Arcadi España ha apuntat que les inversions i transferències de capital “estan ajustats a les necessitats de cada província i al seu pes poblacional”. D’aquesta manera, a la província d’Alacant correspon un 44%, 170,5 milions d’euros, i el pes poblacional representa el 37,15% del total; a la de Castelló un 10,8%, 41,7 milions, amb un pes de l’11,59%, ia la de València el 45,2% del pressupost, 175,2 milions, i amb el 51,26% de la població.

Urbanisme

L’àrea d’Urbanisme creix un 38%, passant de 10,3 milions a 14,2 milions d’euros per al 2022. En aquest programa, el conseller ha subratllat que “se segueix prioritzant el Pla Agilitza, que es consolidarà amb l’aplicació informàtica GUIA-T, i s’incrementen els recursos per a ajudes al planejament urbanístic i per a la promoció de la minimització d’impacte en habitatges a sòl no urbanitzable”.

Respecte a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori, a la qual ja s’han adherit més de 180 municipis, “els 3 milions que contemplen els pressupostos per al 2022, recullen els fons imprescindibles per començar a actuar i complir els seus objectius” conseller.

Ordenació del Territori i Paisatge

El programa dOrdenació del Territori i Paisatge creix un 16% i passa a 9,5 milions deuros. Com ha resumit Arcadi España, es continua amb l’elaboració de plans d’acció territorial i “es preveu que la versió preliminar del PAT de les Comarques Centrals surti a informació pública, així com s’iniciï l’elaboració dels primers plans del sistema rural valencià: Alt Millars, Racó d’Ademús i Muntanya d’Alacant”.

D‟altra banda, s‟ha licitat i hi ha una proposta d‟adjudicació per a la redacció de l‟Agenda Urbana Valenciana, pressupostada amb 78.000 euros. “Una vegada s’adjudiqui i se signi el contracte, començarem a redactar-la i serà sotmesa a informació pública”, ha informat el titular de Territori.

L’Institut Cartogràfic Valencià experimenta un creixement d’un 6%, i compta amb un pressupost de 4,1 milions el 2022, cosa que li permetrà, ha explicat el conseller, “tenir una posició de referència en el marc del desenvolupament i l’estudi cartogràfic, fotogramètric, geodèsic i topogràfic del nostre país”.

Infraestructures Públiques

El pressupost destinat a infraestructures públiques puja un 16% i arriba a 199 milions d’euros. En aquest apartat, Arcadi España ha ressaltat el manteniment d’infraestructura de carreteres, que arriba gairebé als 100 milions d’euros, i ha explicat que aquest any s’ha adjudicat i començant a executar els nous contractes plurianuals de conservació a les tres zones de la província de Castelló, que han experimentat un creixement significatiu, de 27 a 31 milions per zona. Així mateix, s’han licitat els altres contractes de les províncies d’Alacant i de València.

A més, el conseller ha manifestat que “tenim en execució molt avançada obres tan importants com el nou pont de Torrent, la nova passarel·la sobre la llera del Túria que donarà continuïtat a l’itinerari ciclopeatonal entre l’Horta Sud i València, o el soterrament de vies a Burjassot”.

En aquesta línia, el 2022 continuaran obres tan significatives com les rondes d’Algueña i el Pinòs, i es licitaran el desdoblament de la CV-32 al Camí de la Gombalda, el condicionament de la CV-35 entre Titaguas i Aras de els Olmos, i l’adequació i la millora de la seguretat viària en un nou tram de la CV-865 entre Elx i Santa Pola. De la mateixa manera, es destinaran 3 milions d’euros a la millora de capacitat de la CV95, que permetrà una millora de la seguretat viària i de l’accessibilitat de la comarca del Baix Segura.

Mobilitat sostenible

A la seva intervenció, el titular d’Obres Públiques ha insistit que “any a any hem anat incrementant l’esforç inversor en la mobilitat sostenible, de manera que, als pressupostos del 2022, per cada euro destinat a infraestructures, destinem 3,5 euros a mobilitat sostenible”.

Un any més, ha recalcat, “aquest programa engloba el volum més gran de recursos de la Conselleria, 237 milions d’euros” i comprèn 1,2 milions d’euros destinats a la redacció de projectes per a la instal·lació de dos punts de càrrega ultra ràpida en el TRAM de Castelló, i lexecució dobres de rehabilitació de lestació dautobusos de València, 641.000 euros.

El programa de fons MRR incideix sobre línies d’actuació tradicionals perquè una part dels recursos es destinen a línies específiques, per exemple, la compra de 4 autobusos elèctrics intel·ligents ia FGV (50,9 milions d’euros) ia l’ATMV (8,5 milions) per a inversions i digitalització.

En aquest apartat, el conseller ha anunciat que, “el proper any, implantarem de forma progressiva un servei de transport a la demanda que donarà servei a totes les zones despoblades de la Comunitat Valenciana”.

Al costat de les línies per finançar les operacions de capital de FGV, ATMV i Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària, se n’inclouen dues de noves, una per a adaptació de taxis a persones de mobilitat reduïda (200.000 euros) i una altra per a una primera aportació de la Generalitat a les obres del canal daccés a València (5 milions deuros).

Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària i FGV

Els pressupostos per a l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària per al 2022, 1,2 milions d’euros, recullen les dotacions per continuar la posada en marxa.

Pel que fa a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), el projecte de pressupostos xifra el total de despeses en 303 milions d’euros, als quals cal afegir-ne 33 milions en variacions del Fons de Maniobra

El conseller s’ha referit que, ben aviat, s’adjudicarà la redacció dels projectes per a l’ampliació de les línies del tramvia del Metrovalència amb la prolongació de la nova L10 amb la façana marítima; la nova Línia 11, que connectarà la L10 amb el Grau i Canyamelar, i la nova Línia 12, que connectarà la L10 amb l’Hospital La Fe de València.

A Alacant, Arcadi España ha apuntat que properament “disposarem el Projecte Bàsic de la connexió entre l’estació de Estels i la de RENFE-ADIF, i continuarem amb el projecte de construcció”, ia València, el 2022 començaran les obres del canó de vianants (amb una inversió d’uns 20 milions d’euros) que permetrà una connexió ràpida i fluida entre l’estació del carrer Alacant (Línia 10) i l’estació de Xàtiva (línies 3, 5 i 9), millorant així la capacitat de la xarxa de Metrovalència.

Autoritat de Transport Metropolità de València

Sobre l’Autoritat de Transport Metropolità de València, el conseller ha destacat que el pressupost puja a 205 milions d’euros, “cosa que representa un increment del 49% respecte al 2021, a la qual cosa s’hi afegeix 9,5 milions dels fons MRR” . En aquest sentit ha afegit que “el 2021 s’han pres diverses mesures per avançar en la integració tarifària, com ara el nou títol de coordinació Bono 10 MetroBus, o el títol senzill QR per evitar l’ús de l’efectiu i millorar la velocitat comercial dels vehicles “.

A més, ha assenyalat, “a partir de gener del 2022 RENFE Rodalies s’integrarà en el sistema de transport coordinat per l’Autoritat, de manera que amb els títols de coordinació es podrà viatjar en aquesta manera de transport, atenent així una reivindicació social de molts anys”.

Ports, aeroports i costes

El programa de Ports, aeroports i costes experimenta un creixement del 4,2% en passar de 27,9 milions d’euros el 2021 a 29,1 milions. Així, Arcadi España ha ressaltat les obres d’emergència finalitzades als ports de Borriana, Dénia i Xàbia, així com les que estàs a punt de concloure a Peníscola, Xàbia o Altea i les que conclouran el 2022 a Cullera i Calp.

A més, el conseller ha ressenyat una nova línia pressupostària per a estudis de recerca de solucions de sostenibilitat i aplicacions innovadores per a aeroports i aeròdroms

Aeroques

Pel que fa a Aerocas, que gestiona l’aeroport de Castelló, el pressupost creix fins als 14,1 milions d’euros el 2022. Pel titular de Transport, a l’impuls donat aquest any amb l’ampliació de la II fase de la plataforma i la construcció d’un hangar per a activitat industrial, es prosseguirà l’any que ve amb 4,1 milions d’euros per al formigonat de les plataformes industrial i d’aviació general i el projecte del polígon de la Zona d’Activitats Complementàries.

Per al conseller, “un pas imprescindible en aquesta direcció és l’aprovació del Pla Especial de la ZAC, que està redactat i esperem sotmetre’l a informació pública abans de final d’any, de manera que es pugui aprovar el primer semestre del 2022, després d’això qual es podrà licitar el projecte durbanització”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: