Arcadi España escolta les propostes dels agents econòmics i socials de cara al disseny de la reforma fiscal

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, s’ha reunit aquest divendres amb els agents econòmics i socials més representatius de la Comunitat Valenciana per escoltar les propostes en matèria tributària, de cara al disseny de la reforma fiscal que prepara el Consell.

A la trobada, que ha tingut lloc a la seu de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, hi han assistit el president de la CEV, Salvador Navarro; el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez; la secretària general de CCOO-PV, Ana García Alcolea i la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez.

“En aquests moments moltes famílies ho estan passant malament, no arriben a final de mes i tenen problemes per omplir la cistella de la compra; per això cal que des de la política fiscal s’ajudi aquestes classes mitjanes i treballadores que pitjor ho estan passant”, ha assenyalat Arcadi España.

“Per això, la reforma fiscal que prepara el Consell anirà especialment orientada a pal·lir-ne els efectes, concretament a ajudar les classes mitjanes i treballadores a superar la situació, a donar suport a les empreses i negocis ia impulsar la creació d’ocupació” , ha declarat el conseller.

“Aquestes són les línies en què estem treballant i que avui s’han enriquit amb les propostes que ens han fet els sindicats i la patronal i que des del Consell estudiarem”, ha apuntat el titular d’Hisenda.

Arcadi Espanya ha explicat que el president de la Generalitat ja va anunciar les línies de la reforma fiscal que prepara el Consell i les seves prioritats, i que coincideixen amb les assenyalades pels principals organismes internacionals, com la Comissió europea, el Banc Central Europeu (BCE ) o el Fons Monetari Internacional (FMI).

“Els organismes internacionals coincideixen que en aquest context el que cal fer en matèria fiscal és ajudar les classes mitjanes i treballadores, la gent que està amb més dificultats. I que l‟altra part de la societat, la que està en millors condicions, és la que ha d‟aportar més per sostenir l‟estat del benestar en una situació molt complicada”, ha assenyalat el conseller.

Via valenciana de l´acord social

Després de la trobada, Arcadi España ha qualificat la reunió com a “positiva” en el marc diàleg social i del diàleg que sempre té la Generalitat amb els agents econòmics i socials “per escoltar-los, per anar avançat i treballar conjuntament”.

“Aquesta és una Generalitat que vol escoltar i arribar a acords globals, tant amb empresaris com amb sindicats”, ha assenyalat el conseller d’Hisenda, qui ha destacat que “el diàleg social ha estat clau per a la posada en marxa a la Comunitat Valenciana de mesures de suport als sectors productius, que han tingut un impacte en un gran nombre d’empreses i persones treballadores”.

“Volem continuar en aquesta línia de treball que ens permet fer front als problemes des de la unitat. Aquesta via valenciana de l’acord social, impulsada pel president Ximo Puig, ja constitueix una referència en el context estatal”, ha afirmat Arcadi España.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: