Arcadi España: “El suport del Consell a empreses estratègiques com Marie Claire és fonamental per garantir i fixar l’ocupació a zones despoblades”

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha reiterat aquest dimarts el compromís de la Generalitat “amb la creació d’ocupació a la Comunitat i, especialment, a les zones despoblades a través del suport a empreses estratègiques i centenàries com Marie Claire que estan ajudant a reactivar econòmicament la comarca de l’Alt Maestrat i fixen població als municipis de la zona”.

“Marie Claire és un exemple de col·laboració entre l’Administració i el sector privat, ja que amb les ajudes de la Generalitat s’ha sabut reinventar i reconvertir en una empresa rendible i amb un nou model de negoci”, ha apuntat Arcadi España, que ha agraït també l’esforç de l’Ajuntament de la localitat, així com de l’equip directiu i dels mateixos treballadors i treballadores “per continuar endavant amb un projecte empresarial històric que, malgrat les dificultats, ha estat capaç d’adaptar-se a les noves circumstàncies”. “Són un exemple que les indústries a les zones despoblades poden ser també rendibles i viables”, ha indicat.

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions durant la visita a la planta que la firma tèxtil té a Villafranca del Cid i, on acompanyat del director de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, i de l’alcaldessa de la localitat, Silvia Colom, han conegut les noves línies de negoci de Marie Claire, desenvolupades a través del finançament concedit per la Generalitat a través del Fons Valencià de Resiliència per un import total de 21,5 milions d’euros dividits en diversos trams.

En concret, tal com ha explicat el responsable d’Hisenda “l’objectiu durant aquests dos darrers anys ha estat dotar de liquiditat suficient aquesta empresa clau per a l’ocupació a la comarca perquè pogués cobrir part de les pèrdues generades per l’impacte de la COVID” per la qual cosa “a través d’aquesta línia de finançament hem aconseguit que reactivin el negoci, evitin el tancament de planta i, per tant, també la destrucció d’ocupació”.

De fet, com ha recordat, “sense l´autorització de la Generalitat, l´empresa no podrà dur a terme cap procés de reestructuració de la plantilla, ni l´externalització de part o de tota l´activitat fora de Villafranca del Cid”.

A més, segons ha explicat Arcadi España “els recursos injectats s’han hagut de destinar amb caràcter prioritari i obligatori a abonar les nòmines pendents dels treballadors i altres creditors, així com fer front als costos fixos, cosa que els ha permès tornar a impulsar el seu viabilitat”. “El nostre objectiu ha estat garantir en tot moment la continuïtat d´una firma de reconegut prestigi que ara, gràcies a l´impuls del Consell, ja està recuperant pràcticament el camí dels beneficis”.

De fet, el responsable d’Hisenda ha confirmat a més que la firma ja ha pogut iniciar també el procés d’internacionalització després de l’acord aconseguit amb la revista del mateix nom, cosa que li permetrà vendre fora d’Espanya amb la seva marca; ha impulsat nous canals de venda en línia després de l’acord amb grans distribuïdors com Amazon i, a més, ha iniciat noves línies de negoci com la roba de bany en cooperació amb altres firmes com Sigularu.

“Tot això ajudarà, -ha indicat Arcadi Espanya- a que previsiblement el proper exercici l’empresa tanqui ja l’any amb beneficis, cosa que li permetrà consolidar l’actual plantilla i avançar en l’impuls de l’empresa”.

Empresa estratègica a la Comunitat

L’empresa Marie Claire, fundada el 1907 a Villafranca del Cid, compta amb una plantilla de més de 300 persones treballadores i és un dels principals motors d’activitat de la comarca de l’Alt Maestrat.

A més, la companyia, dedicada a la fabricació i comercialització de roba interior concentra actualment un elevat percentatge de l’activitat econòmica i l’ocupació en aquesta zona en risc de despoblació, per la qual cosa és considerada estratègica per a l’economia valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: