Arcadi España destaca l’aposta de el Consell per “un transport públic segur” amb una inversió de 10 milions d’euros a la xarxa de FGV per fer front a la COVID-19

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat aquest dimarts l’aposta de el Consell per “un transport públic segur”, amb una inversió de 10 milions d’euros a la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), des de març de 2020, per fer front a la pandèmia de COVID-19.

Així, en la seva intervenció en la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports, Espanya ha afirmat que és “fonamental” que els ciutadans i ciutadanes “recuperin la confiança en el transport públic” ja que, en les seves paraules, “estudis científics de tot el món han determinat que representa un risc molt menor de contagi que altres llocs públics o reunions privades “.

“Hem hagut de respondre a l’emergència a curt termini per garantir la seguretat de la ciutadania i la mobilitat i l’accés a altres serveis bàsics”, ha explicat el conseller de Política Territorial.

En aquest sentit, Arcadi Espanya ha assenyalat com “una de les mesures més importants”, la intensificació per part de les i els operadors de transport de les actuacions de neteja i desinfecció.

En aquest sentit, el titular de Mobilitat ha detallat que en FGV s’han destinat 5 milions d’euros “per a executar tasques de neteja i desinfecció extraordinàries en trens i estacions” i “des del passat mes d’octubre s’ha incorporat la desinfecció mitjançant nebulització en l’interior de trens i tramvies “.

“L’efectivitat de les tasques de neteja i desinfecció que s’han posat en marxa -ha continuat el conseller-, s’ha verificat amb la recollida de mostres per detectar restes o traces de COVID-19 i els dos estudis realitzats pel CSIC ens han demostrat que viatjar amb metro, tot i que el risc zero no existeix, és segur “.

Control d’aforament i auxiliars COVID-19

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha detallat en la seva compareixença altres mesures dutes a terme pel departament que dirigeix ​​per reforçar la seguretat de les persones usuàries de la xarxa de FGV. Així, ha assenyalat la inversió de més d’un milió d’euros per a la posada en marxa d’un sistema de control d’aforament de Metrovalencia.

“Aquest sistema -ha asseverat Espanya-, permet oferir als passatgers informació en temps real de l’grau d’ocupació dels trens en circulació al seu pas per les principals estacions de Metrovalencia”.

“A més, s’han incorporat més de 130 auxiliars COVID a les estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, i des d’ahir també al TRAM d’Castelló, per a realitzar tasques d’informació i control sobre el compliment de les normes sanitàries i també per col·laborar en el control d’accessos i aforaments “, ha declarat el conseller.

Pla de millora de freqüències de FGV

“FGV està a el 100% de la seva capacitat operativa -ha sostingut Arcadi Espanya-, però això no vol dir que no puguem millorar-lo”. En aquest sentit, el conseller ha explicat que, des de la Conselleria, s’ha treballat en l’últim any “en el disseny d’un pla complet per millorar les freqüències de la xarxa ferroviària i tramviària de FGV amb una reorganització de les inversions per als propers anys “.

“De moment, hem presentat el Pla de millora de freqüències a la xarxa de Metrovalencia i, en les properes setmanes, ho farem amb el Pla que hem dissenyat per a la xarxa de l’TRAM d’Alacant”, ha anunciat Espanya, qui ha detallat que aquest Pla contempla “una inversió plurianual de 235 milions d’euros, dels quals 108 milions es destinaran a la xarxa ferroviària i 127 a la xarxa tramviària”.

Així, a la xarxa ferroviària, es desdoblaran trams de via única; s’augmentaran els punts d’encreuament i vies de maniobra; es modernitzaran els enclavaments i sistemes de protecció de trens, i se suprimiran passos a nivell.

Pel que fa a la xarxa tramviària, s’ampliarà el bucle de la zona del Cabanyal-Canyamelar; s’instal·laran vies de maniobra i prolongació d’andanes tramviaris; es modernitzaran els enclavaments, els sistemes de protecció i control de tramvies, i es comprarà nou material mòbil tramviari.

L’adquisició d’un total de 22 noves unitats de tramvia per a substituir les més antigues, reforçar el servei actual i assegurar les ampliacions previstes – connexió amb l’Hospital La Fe en Metrovalencia i enllaç amb l’Hospital de Sant Joan d’Alacant a trampes, suposarà una inversió de 132 milions d’euros addicionals.

Amb el Pla de millora de freqüències, “els temps de pas es reduiran notablement en la xarxa de Metrovalencia”, ha afirmat el conseller, que ha posat com a exemple els 12 minuts de temps de pas que hi haurà entre Empalme i l’Eliana, davant als 15-30 minuts actuals; l’augment de la freqüència de pas de Torrent a Picassent a 18 minuts davant els 45 minuts vigents, o la millora de la freqüència i connectivitat metro-tramvia als barris d’Orriols i Cabanyal-Canyamelar, amb freqüències cada 7,5 minuts davant els 10-20 existents.

Xarxa de Rodalies

“La Xarxa de Rodalies comptarà amb 263 milions d’euros en la nostra Comunitat, el que mostra una clara aposta de govern Espanyol per la mobilitat quotidiana, després de molts anys de desinversió i pèrdua d’usuaris i usuàries a la xarxa”, ha afirmat el conseller Espanya , que ha anunciat la reunió de Comissió de seguiment de el Pla de Rodalies per a la primera setmana de març.

“A més, en paral·lel, -ha continuat el titular d’Mobilitat-, se seguirà executant el Pla de Xoc de Rodalies a la Comunitat Valenciana”, amb el qual s’ha eliminat el dèficit de maquinistes (amb 17 noves incorporacions); s’ha millorat la seguretat de l’material rodant i els protocols de comunicació i atenció a el client; s’ha mantingut en funcionament la ‘devolució Xpress’, i s’han licitat 2.700 milions d’euros per a material rodant per diferents comunitats autònomes, entre elles la Comunitat Valenciana.

Noves línies d’autobús de ATMV

“Amb l’objectiu de millorar els serveis per a les persones usuàries i reduir les freqüències per evitar aglomeracions, s’han posat en funcionament des de l’Autoritat de Transport Metropolità de València 5 noves línies que reforcen els serveis de les ja existents”, ha detallat el conseller Arcadi Espanya.

Els nous trajectes són els següents: Xirivella – València (estació de metro Nou d’Octubre); Alaquàs – València (estació de metro Nou d’Octubre); Aldaia – Manises (estació de metro Salt de l’Aigua); Port Saplaya – València, i Quart de Poblet – Manises – Paterna – Campus de Burjassot, aquesta última línia per millorar la connexió entre aquests municipis i facilitar l’accés a l’àrea universitària.

Així mateix, l’ATMV ha posat en marxa 4 llançadores que donen servei a 9 polígons industrials de l’àrea metropolitana de València: València- ParqueTecnológico-l’Andana, València- Font de l’Gerro-Tàctica, València-l’Oliveral- la Reva, i València-Juan Carlos I – l’Ermita – Nord.

“Per fer més atractiu el servei per a les persones usuàries i millorar la política tarifària s’ha posat en marxa un bo de 10 viatges per a la xarxa de metrobús, que equipara les tarifes a les que ja té Metrovalencia”, ha conclòs España

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: