Arcadi España destaca la importància de la sostenibilitat dels ports i la seva relació amb la ciutat

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat en la presentació de l’Aliança Net-Zero Mar, la importància de la sostenibilitat dels ports i la seua relació amb la ciutat i ha posat com a exemple el de València” que comparteix els seus beneficis per compensar els costos finançant les obres del tramvia, d’un parc de capçalera i la regeneració de les platges”.

A la presentació d’aquesta plataforma per impulsar la descarbonització i electrificació del sector marítim a Espanya, Arcadi España ha destacat que els ports “no són una ciutat dins d’una ciutat, són la seva ciutat” i “les infraestructures no són un fi en si mateix , són un mitjà”.

Així ha assenyalat la importància de “reduir el seu impacte de forma radical, innovant, incrementant el trànsit per mercaderies amb tren, i amb energies renovables”. Per Arcadi España, “només així, amb aquesta agenda ampliada, adaptant-se al seu entorn, tindrem un port fort”.

De la mateixa manera, ha reiterat que la màxima prioritat dels ports de la Mediterrània és la sostenibilitat. “Al sector marítim, reduir emissions és la clau, cal apostar per la innovació, avançar cap a la descarbonització i l’electrificació, disminuint l’empremta de carboni”, ha afirmat el responsable de Ports de la Generalitat”.

En la intervenció, el titular d’Obres Públiques s’ha referit que el Mediterrani i els seus ports han estat sempre una mica més que comerç i ocupació, “han estat cultura, prosperitat, solidaritat”, i ha recordat quan València va acollir el vaixell ‘Aquarius’ .

Segons el conseller, “les ciutats amb port són conscients de tot el que implica, és tenir una finestra al progrés i es percep als seus monuments, a la seva història, és impossible imaginar València sense el seu port”. En aquest sentit, ha afegit que el nivell de benestar que es té seria impensable sense el port. “Milers d’empreses, agricultors, autònoms, famílies senceres han depès, en depenen i en dependran, el seu futur està unit”, ha ressaltat.

Segons Arcadi España, “la pandèmia ens ha ensenyat la fragilitat de la globalització tal com l’entenem, amb la ruptura de les cadenes de valor, la revisió del ‘Just in Time’ i la necessitat d’una globalització més regionalitzada”. També ha fet “imprescindible la feina de tots els milers de treballadors dels ports, i ens ha obligat a accelerar els canvis, en digitalització, en transició ecològica, en reducció de les emissions de carboni, i en innovació”, ha conclòs.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: