Arcadi España assisteix a l’estació de Torrent Avinguda a la posada en marxa del primer cicloparc de la xarxa de Metrovalencia

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assistit, coincidint amb la celebració del Dia sense Cotxe, a la posada en servei del primer cicloparc de la xarxa de Metrovalencia, situat a l’estació de Torrent Avinguda.

El conseller ha anunciat que, juntament amb el de Torrent Avinguda, s’ha previst per part de la Generalitat la implantació de nous cicloparcs a la estacions d’Empalme, Alboraia-Peris Aragó i Quart de Poblet en Metrovalencia, i al Campello a la xarxa de el TRAM d’Alacant.

Aquest tipus d’equipaments s’han dissenyat com a part de el projecte Sprout, emmarcat dins de el programa europeu Horitzó 2020, amb l’objectiu de desenvolupar respostes innovadores a les necessitats de mobilitat dels usuaris de transport públic. Juntament amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) participen en aquest grup de treball l’Ajuntament de València i la Fundació València-Port com a coordinador.

Arcadi Espanya ha destacat que “iniciatives com aquestes afavoreixen la intermodalitat i fan més fàcil l’ús de l’transport públic, ja que en els cicloparcs podem deixar durant unes hores, en lloc tancat i sense cost addicional, la nostra bicicleta o patinet per utilitzar còmodament altres mitjans com el metro o el tramvia “.

A la presentació d’aquest cicloparc han assistit l’alcalde Torrent, Jesús Ros, el director gerent de FGV, Emilio Bayarri, i representants de l’Ajuntament de València i de València-Port i la seva fundació.

Dia sense Cotxe

Com en anys anteriors, la Generalitat s’ha sumat a la celebració del Dia sense Cotxe, facilitant l’accés gratuït durant tota la jornada als serveis de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM d’Castelló i metrobús (Autobusos Metropolitans de València).

El conseller ha destacat que “aquesta iniciativa forma part de les diferents activitats programades per la Generalitat amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, per promoure hàbits més sostenibles en el conjunt de la societat i recordar que el transport públic és un mitjà segur “.

Funcionament de l’cicloparc

Les persones que desitgin fer ús d’aquest servei han de ser portadores d’una targeta carregada amb un títol de transport en vigor. La targeta ha de registrar prèviament al web de Metrovalencia.

Per accedir a l’cicloparc cal apropar la targeta a l’lector situat al costat de la porta d’accés. Actualment és obligatori l’ús de mascareta dins el recinte, així com la neteja de mans amb gel desinfectant.

Les bicicletes han de col·locar-se en els llocs habilitats per a això, sense ocupar més espai que el reservat per a cadascuna. Cicloparc és un servei complementari a el viatge. FGV no es fa responsable de les bicicletes ni dels objectes aquí dipositats.

El temps màxim que pot romandre una bicicleta dins d’aquest Cicloparc és de 24 hores. Passat aquest temps, FGV pot procedir a retirar-la.

projecte Sprout

En el cas de València els participants en el projecte Sprout han apostat per actuar en estacions amb un alt grau d’intermodalitat, integrant les maneres existents com metro, tramvia, bus o taxi, amb la connexió per carril bici i la instal·lació de cicloparcs intel·ligents, per afavorir l’ús de bicicletes i patinets en combinació amb la resta de modes.

També està prevista la instal·lació de taquilles per al lliurament de paqueteria per reduir la petjada de carboni en el transport de mercaderies d’última milla, permetent als usuaris recollir els paquets mitjançant transport públic.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: