Arcadi España anuncia l’elecció de la Comunitat Valenciana com a seu de el X Congrés Internacional d’Ordenació de el Territori

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha anunciat en la seva intervenció a ‘Conama 2020: Congrés Nacional de Medi Ambient’, l’elecció de la Comunitat Valenciana per acollir, al mes de novembre, el X Congrés Internacional d’Ordenació de el Territori.

“En un moment com l’actual -ha afirmat el conseller-, en què les transformacions s’estan accelerant, calen polítiques innovadores que se centrin en el desenvolupament sostenible i saludable i aquest congrés pot aportar moltes idees per al futur del territori i les ciutats “.

“En aquest sentit -ha reflexionat Arcadi Espanya-, cada vegada és més necessari dotar la gestió política territorial d’una perspectiva mediambiental transversal i, per això, el Govern valencià s’ha compromès a fer de la transició ecològica un repte irrenunciable”.

“Aquest compromís significa fer nostra economia sostenible, tenir cura del planeta que trepitgem i garantir un futur encoratjador a les generacions que vénen”, ha explicat el conseller.

Plans d’actuació territorial

El màxim responsable d’Obres Públiques ha definit l’actuació sobre el territori com “una eina adequada i eficaç per abordar molts dels nostres grans reptes”.

“Així, la Generalitat ha dut a terme en els últims 6 anys una reformulació de les polítiques de planificació territorial, amb l’objectiu d’aconseguir una gestió prudent, eficaç i sostenible de la Comunitat Valenciana”, ha recordat el conseller.

En aquest sentit, Arcadi Espanya ha esmentat plans d’acció territorial desenvolupats com el de caràcter sectorial sobre prevenció de risc d’inundació a la Comunitat Valenciana (Patricova), el de la infraestructura verda de la Comunitat Valenciana (Pativel) i el de l’Horta de València.

A més d’aquests plans ja aprovats, “des de l’executiu autonòmic estem treballant en els plans d’acció territorial de les grans àrees urbanes i metropolitanes de Castelló, València, i Alacant i Elx”, ha afegit el conseller.

“D’altra banda, davant els riscos derivats de la despoblació i el deteriorament de l’espai rural – ha explicat el responsable de Política Territorial-, se’n va a treballar en el desenvolupament d’instruments d’ordenació i potenciació d’aquest mitjà, amb actuacions com els plans d’actuació territorial de l’Racó ​​d’Ademús i el de la Serra d’Aitana “.

A més, dins de l’àmbit de la protecció de l’paisatge, el conseller ha assenyalat la recent aprovació de les directrius per a l’ordenació i gestió dels paisatges de rellevància regional de la Comunitat Valenciana, l’elaboració de cartografies sobre sòls crítics per a la recàrrega d’aqüífers o la cartografia de les existències de carboni en el territori.

Agenda Urbana Valenciana

El conseller de Política Territorial també ha abordat en el seu discurs la planificació en l’àmbit de les ciutats, “grans centres neuràlgics de la civilització en matèria demogràfica, política, cultural i socioeconòmica”, on es preveu que el 2050 viva entre el 70 i el 80% de la població.

Així, Espanya ha esmentat que la Generalitat Valenciana “té ja el document base de l’Agenda Urbana Valenciana, un projecte que neix amb la vocació de defensar el dret a la ciutat com la llar públic que totes i tots hem de gaudir i cuidar”.

“Una urbanització correctament planificada pot afavorir i maximitzar la capacitat que tenen les ciutats per generar ocupació i riquesa, fomentant a el mateix temps la diversitat i la cohesió social”, ha conclòs el conseller.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: