Arcadi España: “Amb la reducció temporal del 10% de l’import de les taxes volem ajudar les famílies valencianes davant de la inflació”

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha defensat a les Corts l’aprovació del Decret Llei 19/2022 “amb què volem prorrogar la vigència de la reducció temporal del 10% de l’import de les taxes i preus públics de la Generalitat fins al 31 d’agost de 2023 alhora que ampliem la suspensió del pagament del cànon de sanejament per a les famílies valencianes fins al 31 de juliol de 2023 amb l’objectiu d’ajudar les famílies i les empreses valencianes a fer front a la pujada de preus. i al cost energètic”.

D’aquesta manera, el responsable d’Hisenda ha apuntat que amb aquesta norma “busquem prorrogar mesures que s’han demostrat eficaces, que beneficien la immensa majoria de ciutadans i que van néixer amb la vocació d’ajudar davant dels efectes de la guerra d’Ucraïna i de la inflació, dos escenaris que encara avui continuen afectant el nostre dia a dia”.

Per això, ha apuntat el responsable d´Hisenda, “és fonamental que recolzem la prolongació durant vuit mesos més d´unes mesures que ajudaran a mitigar les factures dels valencians i valencianes”.

En aquest sentit, Arcadi España ha assenyalat que les famílies valencianes “continuen vivint situacions complicades a causa de la inflació i per això hem de continuar fent esforços per reduir els preus, reduir al màxim la pèrdua de la seva capacitat adquisitiva i garantir la defensa dels seus drets i laccés a tots els serveis públics”.

Mesures contra la despoblació

De la mateixa manera, el conseller d’Hisenda també ha defensat la inclusió a la Llei 13/1997 de la Generalitat per la qual es regula el tram autonòmic de l’IRPF la inclusió de noves deduccions fiscals “que ens permetran continuar avançant en la lluita contra la despoblació dels municipis de la Comunitat, mitjançant mesures específiques de suport a l’activitat econòmica d’aquestes localitats i més facilitats en l’adquisició d’habitatge”.

Així, Arcadi España ha indicat que es creen dos nous incentius fiscals per atraure i mantenir negocis i empreses, així com per protegir nuclis històrics i enclavaments amb una important representació de l’arquitectura tradicional.

En concret, les empreses que adquireixin immobles per destinar-los a ser seu social o centre de treball donin municipis en risc de despoblació veuran reduït el tipus impositiu corresponent a l’impost de transmissions patrimonials del 10 % general al tipus super reduït del 4 %.

A més, comptaran amb una bonificació del 30% sobre la quota d’actes jurídics documentats, en el cas que van ser realitzades entre empresaris o professionals i van estar subjectes a l’impost sobre el valor afegit.

Per poder accedir a aquestes deduccions, les empreses hauran de conservar en aquests municipis la seva seu social o centre de treball durant almenys un període de tres anys i comptar amb almenys un treballador a jornada completa durant aquest mateix període.

Finalment, amb l’objectiu de fixar població en aquests municipis i fomentar la rehabilitació d’habitatges, els particulars que adquireixin habitatges, ja siguin per a primera o segona residència o per destinar-la a lloguer turístic, tindran una bonificació del 50% a la quota corresponent de Transmissions Patrimonials, sempre que les acondicionis i les rehabilitin per garantir la protecció dels nuclis històrics i l’arquitectura tradicional.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: