Arcadi España: “Alleguem la càrrega impositiva de les famílies valencianes amb rendes baixes i mitjanes que estan patint la pujada de preus i la inflació”

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha subratllat que la reforma fiscal del Consell “corregirà des de ja i amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener del 2022 els efectes negatius de la inflació i l’increment dels preus al tram autonòmic de l’IRPF i, amb la seua aplicació, s’alleugerirà la càrrega impositiva de les famílies valencianes amb rendes baixes i mitjanes”.

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions durant la compareixença per a la convalidació per les Corts del Decret Llei 14/2022 del Consell, pel qual es modifica la Llei 13/1997 per la qual es regula el tram autonòmic de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques i la resta de tributs cedits, per adequar el gravamen de l’impost sobre la renda de les persones físiques i altres figures tributàries a l’impacte de la inflació.

El conseller ha detallat amb aquest decret, amb rebaixa impositiva i augment de deduccions, “estem ampliant ajudes als valencians i valencianes que ho necessiten, perquè són els que més pateixen la pujada dels preus de la cistella de la compra i els que més es veuen afectats per la pèrdua de capacitat adquisitiva. Per això, utilitzem la política fiscal com a instrument al servei de la política social”.

Concretament, el titular d’Hisenda ha explicat que la reforma fiscal s’articula a través de tres mesures simultànies. “En primer lloc, s’augmenta el Mínim Personal i familiar un 10% de l’IRPF en tots els supòsits fins al màxim que permet la normativa”.

A més, es modifica la tarifa autonòmica de l’IRPF que suposarà una reducció fiscal per al 97,4% dels declarants, aquells amb rendes de fins a 60.000 euros, que s’estalviaran 149 milions d’euros en impostos, millorant la progressivitat i la redistribució de la riquesa a la Comunitat Valenciana. “En canvi, per a rendes superiors a 60.000 euros els efectes seran neutres i tindran la mateixa càrrega fiscal que a l’exercici anterior”, ha indicat el conseller.

Així mateix, Arcadi España ha apuntat que la reforma fiscal del Consell preveu “l’augment de les quantitats i els límits a les deduccions autonòmiques. Així, s’augmenta un 10% l’import totes les deduccions que actualment tenen un import fix i les que estableixen límits màxims amb l’objectiu d’adequar-les al nivell actual de preus i beneficiar els contribuents de classe mitjana i treballadora”.

“A més, -ha afegit el responsable d’Hisenda-, s’actualitzen en un 17,30% els límits de renda que són presents a gran part de les deduccions. D’aquesta manera, el límit general de renda per acollir-se a les deduccions per a de 25.000 a 30.000 euros en tributació individual i de 40.000 euros a 47.000 euros en tributació conjunta, de manera que no només hi haurà més beneficiaris sinó que a més l’ajuda fiscal serà més gran ”.

El conjunt de les mesures permetrà que s’elevin fins a 962.140 els valencians i valencianes que tindran una quota líquida de 0 euros o, el que és el mateix, que no tindran l’obligació de presentar la declaració de la renda; alhora que 1,34 milions de valencians veuran reduïda la factura fiscal, amb un estalvi mitjà estimat de 111 euros per declarant.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: