Arcadi España: ADIC serà el referent de la modernització de l’administració i la ciberseguretat a la Comunitat Valenciana

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha assegurat aquest dijous que la nova Agència per a la Digitalització i la Ciberseguretat (ADiC) “serà el referent de la modernització de l’administració i la ciberseguretat a la Comunitat Valenciana”.

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions durant l’acte de presentació de la nova agència ADiC, que ha tingut lloc a la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, i que ha reunit representants del sector públic valencià i nacional, la societat civil i les empreses tecnològiques de referència de la Comunitat Valenciana.

El conseller d’Hisenda ha destacat que ADiC ens permetrà culminar amb èxit la transformació digital de l’Administració valenciana amb el lideratge digital que possibilita la transformació de les persones, mitjançant la capacitació digital i la col·laboració, així com dels processos, a través de la simplificació administrativa, l’optimització de recursos i la racionalització de procediments”.

Segons Arcadi España, la nova agència “podrà impulsar les accions necessàries per avançar en la definició i la implementació d’un nou model organitzatiu i cibersegur per a tota l’Administració”, i ha afegit que des de l’Administració “hem de treballar per reduir la bretxa digital que pateixen les persones grans o aquelles famílies que no tenen accés a les noves tecnologies, perquè no podem deixar ningú enrere en aquest procés de digitalització”.

En concret, l’agència tindrà personalitat jurídica pública diferenciada, patrimoni i tresoreria propis, així com autonomia de gestió i plena capacitat jurídica dins el seu àmbit competencial. Quedarà adscrita a la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, encara que el Consell pot acordar-ne la dependència funcional d’altres departaments per a l’execució de mesures establertes en plans sectorials.

Planificació i coordinació en matèria de TIC

L’agència s’ocuparà de la planificació i la coordinació en matèria de TIC, ciberseguretat i teleadministració per a la Generalitat i els seus organismes autònoms, entenent això com a administració electrònica, organització de la seguretat de la informació de la Generalitat, ciberseguretat a la societat valenciana, contractació centralitzada dels serveis i subministraments TIC, reenginyeria de processos, tractament de dades i direcció, planificació i supervisió de l’execució de les activitats de la societat mercantil ISTEC.

El responsable de les finances valencianes també ha explicat que la creació dʻaquesta agència “està motivada per la necessitat de mitigar les tres grans debilitats de la Generalitat en lʻàmbit de les TIC, que són la contractació, la gestió del talent i lʻadaptació a les tendències tecnològiques, així com per abordar la centralització de determinats serveis tecnològics al sector públic instrumental”.

Per això, la Generalitat ha optat per copiar el millor dels models preexistents a l’Estat des de fa més de 20 anys, ja que tant Andalusia, Catalunya, Galícia com Madrid ja disposen d’eines similars.

Amb la creació d’ADiC, la Generalitat culmina el procés d’adaptació de diversos anys dut a terme per la Conselleria d’Hisenda, que ha reforçat la DGTIC amb prou estructura per fer front a la gestió del canvi que es requerirà i finalitza així, una primera i complexa fase de modernització dels instruments tecnològics, amb el marc jurídic necessari.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic ha indicat que ADiC serà els propers anys “no només un referent intern sinó també un referent extern, com a estendard de modernització dels valencians i com una palanca de canvi en el nostre teixit productiu, a causa del seu enorme capacitat de coordinació de les inversions tecnològiques, valorades en més de 300 milions dʻeuros anuals”.

Segons Arcadi España, ADiC oferirà una imatge consolidada de l’Administració valenciana davant dels agents econòmics, amb una interlocució única i una estratègia de transformació digital definida de manera transversal i homogènia. I servirà per modular, mitjançant la seva gran capacitat de compra, la generació de riquesa al territori i blindarà l’àrea tecnològica davant de potencials canvis o tensions externes”.

En aquest sentit, –ha continuat el conseller– “l’agència aportarà una millor gestió organitzativa, ja que possibilitarà la centralització de tots els recursos tecnològics de la Generalitat, amb una gestió més eficient i estalvis de costos considerables. D’aquesta manera, s’obtindrà una visió de conjunt i una gestió de la dada única homogènia i realista”.

Finalment, el conseller ha subratllat que la creació d’ADiC “ens permetrà abans que res donar l’impuls necessari a la innovació tecnològica a la Generalitat, gràcies a la captació de tendències en la interacció amb les empreses i la nostra nova capacitat de resposta davant les necessitats i les tecnologies identificades. A més, facilitarà la definició d’estratègies pròpies innovadores i anticipatives a la Generalitat i una agilitat més gran en la seva posada en marxa”.

Centralització de les TIC

Per part seva, el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha indicat que, amb la creació d’ADiC, “la Generalitat culmina el procés de centralització de la gestió de les TIC que va començar el 2011 amb la creació de la DGTI. Després de 30 anys en què les competències es distribuïen entre les conselleries, la Generalitat va començar a concentrar en un únic departament les competències en TIC”.

Amb la creació de l‟Agència per a la Digitalització i la Ciberseguretat, la Generalitat persegueix comptar amb una entitat de dret públic per dissenyar i executar les mesures per millorar els nivells de transformació digital i de ciberseguretat de la Generalitat i agilitzar la contractació de serveis i subministraments i la gestió del talent en matèria de TIC, seguint les directrius de la política general del Consell.

El director general de TIC també ha explicat que en matèria de ciberseguretat, “l’objectiu és que ADiC arribi a oferir, tal com ha començat a fer la DGTIC amb les administracions locals i les diputacions, una cartera de serveis relacionada amb la ciberseguretat industrial que permeti referenciar la Comunitat com una destinació d’inversions moderna i segura”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: