Ana Montagut i Carolina Mataix seran les mantenidores de les Reines Falleres de Borriana 2022

Dues dones de Burriana, Ana Montagut i Carolina Mataix, seran les mantenidores de les Reines Falleres de Borriana de 2022 als respectius actes d’exaltació que se celebraran el dissabte 15 i el diumenge 16 de gener al Teatre Payà.

Les persones encarregades d’exaltar les reines són una de les incògnites que genera més expectació al col·lectiu faller conforme avança el calendari i s’acosten les exaltacions de les Reines Falleres de Borriana, i són les reines les que han de decidir la persona que actuarà com a mantenidor o mantenidora en cada cas.

A vint-i-vuit dies que Sandra Candau i Ana Giménez rebin la banda de Reines Falleres de Burriana 2022, la presidenta de la Junta Local Fallera i regidora de Falles, Sara Molina, ha donat a conèixer les persones que s’encarregaran d’enaltir les qualitats de les màximes representants falleres del municipi.

Ana Montagut

En aquesta ocasió, la Reina Fallera de 2022 ha triat com a mantenidora Ana Montagut, persona molt vinculada des de la seva infància al món de les falles a la falla del barri del Raval, la Ravalera, de la qual va ser Fallera Major el 1995, any a qui va ser president de la Comissió el pare de l’actual Reina Fallera, Manuel Candau. Un any després, es convertiria a la Reina Fallera de Borriana 1996.

Des de llavors ha exercit de presentadora i de mantenidora en diferents falles de barris i societats, entre altres ocasions com a mantenidora de Sandra Candau López, sent Fallera Major Infantil de la seva falla i quan la mateixa va ser Fallera Major de la Ravalera el 2020, i també quan ho van ser els germans d’aquesta, Manuel i Amparo, l’any 2008, demostrant la unió que sempre ha mantingut amb la família de la Reina Fallera del 2022.

Així mateix, va formar part del Comitè Organitzador del 50è aniversari de les Reines Falleres Infantils el 1999 i, com a presentadora l’any 2003 al Teatre Payà, a la celebració del 75è aniversari de les Falles de Borriana i del primer monument faller plantat a la ciutat , al barri de la Mercè.

Ana Montagut va començar el 1999 el seu camí polític com a regidor de l’Ajuntament de Borriana pel PP durant 5 legislatures, i el 2019, després de 20 anys va decidir retirar-se de manera definitiva. Actualment desenvolupa la seva faceta professional com a Diplomada en Relacions Laborals a l’empresa familiar Gestoria Montagut i al sector agrari, tant de producció citrícola pròpia com de serveis d’administració en la distribució d’aigua per al reg agrícola de diferents societats civils de reg.

Carolina Mataix

Per la seva banda, la Reina Fallera Infantil de 2022, Ana Giménez, s’ha decantat per Carolina Mataix perquè exerceixi com a mantenidora a l’acte de la seva exaltació, una jove lligada al món de les falles des de primerenca edat a la falla Societat de Caçadors, de la que va ser fallera infantil l’any 1992 i després fallera el 2002.

Posteriorment, va entrar a formar part de la comissió de la falla Don Bosco des del 2010 i és companya i amiga de la mare de la Reina Infantil del 2022 i mestra i tutora d’Ana Giménez durant quatre cursos.

Antiga animadora juvenil i col·laboradora en actiu del Centre Juvenil Salesià Porta Oberta, Carolina Mataix en l’actualitat és mestra de Primària al Col·legi Salesians de Borriana.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: