Amparo Marco: “La modernització dels mercats municipals reforçarà la seua competitivitat”

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat aquest dimarts el Mercat Central junt a la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, qui ha volgut conéixer les instal·lacions d’aquest mercat municipal que, igual que el Mercat de Sant Antoni, serà objecte d’una important actuació en el marc dels fons de Recuperació, Transformació i Resiliència per al suport a mercats que gestiona el citat ministeri. La visita es produeix després que l’Ajuntament de Castelló haja captat 1,9 milions d’euros de fons europeus per a dur a terme un important projecte de modernització de totes dues instal·lacions amb una intervenció que ascendeix en total a 2,4 milions. A la visita ha acudit també el regidor d’Urbanisme, José Luis López, i la regidora d’Innovació Comercial, Mary Carmen Ribera.

L’alcaldessa ha recordat que el projecte de Castelló “ha sigut el més valorat per part del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme d’entre els més de cinquanta presentats a nivell nacional a aquesta nova convocatòria d’ajudes europees”. Marco ha recalcat que el projecte aprovat “té com a objectiu donar suport a la modernització dels dos mercats, impulsant la seua activitat a través de la sostenibilitat i la transformació digital”. “Una intervenció que suposarà un reforç de la competitivitat de tots dos mercats i un impuls a la seua activitat”, ha apuntat.

El projecte que ha captat el finançament europeu compta amb actuacions en sis vessants: transformació digital, transformació del punt de venda, sostenibilitat i economia circular, cadena de subministrament i traçabilitat, formació i un grup d’altres mesures que inclouen xarxes wifi i senyalística. La intervenció busca a més satisfer les necessitats de tots dos mercats per a maximitzar les seues fortaleses i proporcionar els mitjans adequats per a aprofitar les oportunitats de creixement comercial.

Entre les accions recollides en el projecte destaca el ‘Marketplace’, una plataforma digital que centralitzarà i simplificarà els processos de compra-venda i que contempla un sistema de taquilla refrigerada per a poder recollir la compra fora de l’horari de mercat. També es contempla la instal·lació d’un sistema de pantalles i gestors de torns, dispositius per a facilitar l’accessibilitat a persones en situació de discapacitat visual i auditiva, una targeta ciutadana amb noves funcionalitats per a augmentar la fidelització de clients, actuacions per a millorar la sostenibilitat i l’economia circular, i altres accions com a connectivitat wifi.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: