Amparo Marco destaca que la inversió en serveis socials a Castelló s’ha duplicat en tres anys i arriba ja als 11,5 milions

Informació i Foto: http://www.castello.es

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, afirma que la inversió municipal en protecció social s’ha duplicat en els últims tres anys i se situa ja entorn dels 12 milions d’euros. En 2014, l’últim exercici amb un pressupost gestionat íntegrament pel Partit Popular, la despesa en Serveis Socials era de 6,4 milions d’euros, mentre que en 2017 la inversió ha superat els 11,5 milions d’euros.

“Els governs han de demostrar la sensibilitat social amb fets i en Ajuntament de Castelló l’està demostrant de forma claríssima, perquè és un aspecte essencial del Govern municipal i així consta en el Pacte del Grau”, explica Marco. Les propostes de Benestar Social constitueixen el primer bloc del document polític que sustenta la governabilitat municipal i han centrat el principal esforç inversor en els últims dos anys.

Marco assegura que “és molt encara el que queda per fer” i assegura que en 2018 es mantindrà l’esforç pressupostari, perquè “la millor inversió és la que es fa per a millorar la vida d’una ciutat i dels qui l’habiten”. L’alcaldessa assegura que “el canvi es nota en tots i cadascun dels aspectes de la política municipal, però en el cas de les polítiques socials és on s’aprecia millor el tarannà d’aquest Govern i la seua vocació de treballar per a aquelles i aquells que tenen menys oportunitats”, afirma.

Al seu judici, les polítiques del benestar social han anat evolucionant i abasten nous àmbits, més enllà del de la pura emergència social, com és el cas del dret a l’educació, el dret a la sanitat, el dret a l’habitatge, el dret a un medi ambient saludable i el dret a la cultura. “Els ajuntaments assumeixen més competències sense que açò vinga acompanyat de més recursos, però som l’administració més propera a la ciutadania i hem de respondre a la seua demanda de més i millors serveis”.

En eixe sentit, recorda que el dèficit de finançament estatal que pateixen Castelló condiciona el desenvolupament de les polítiques socials. “Si el Govern central aportara la Comunitat Valenciana el que li correspon en funció de la seua població, Castelló rebria 44 milions d’euros anuals per a projectes d’ocupació, habitatge, educació i sanitat”, destaca l’alcaldessa. A més, reclama al Govern de Rajoy que permeta destinar el superàvit municipal a polítiques socials, allò que fins ara s’oposa.

0

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: