Amparo Marco destaca l’impuls al centre de salut del Raval Universitari després de 10 anys de reivindicació

Informació i Foto: http://www.castello.es

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha aplaudit la inclusió d’una partida de 400.000 euros per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en el pressupost de 2018 per al nou centre de salut del Raval Universitari. Marque ha destacat que aquesta inversió “confirma l’aposta per un projecte que millorarà la qualitat de vida dels veïns i veïnes del Raval Universitari, que per fi veuen com s’atenen les seues reivindicacions després de 10 anys”.

L’impuls al centre d’atenció primària del Raval Universitari es va confirmar a la fi de maig en una reunió celebrada a València, que va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón; el director general de Territori, Urbanisme i Paisatge de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, José Luis Ferrando; així com el coordinador de l’àrea de Desenvolupament de la Ciutat de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Calduch, i altres tècnics.

“La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha entès la necessitat de millorar l’atenció en un barri densament poblat i que en aquests moments compta amb un consultori auxiliar, per la qual cosa li agraïm la sensibilitat mostrada”, ha apuntat l’alcaldessa.
La Conselleria de Sanitat està en aquests moments valorant les ofertes tècniques presentades al procediment de contractació de servei de redacció de projectes i adreça d’obres. El nou centre d’Atenció Primària Raval/Universitat tindrà una superfície total construïda de 1.684,36 metres quadrats i atendrà a una població de 5.122 habitants. Actualment, aquesta població és atesa en un local arrendat per l’Ajuntament de Castelló situat en el Passeig de la Unviersitat.

Quant al pla funcional del nou centre d’Atenció Primària, que tindrà una inversió de 2,3 milions, consta d’àrea de recepció (amb admissió/cita prèvia, composta per dos punts enfront del públic i un tercer dedicat a les consultes telefòniques, i sala d’espera); àrea de Medicina de Família (amb 3 consultes de Medicina de Família, 2 consultes d’infermeria, 1 consulta polivalent i sala d’espera d’adults); àrea de Pediatria (amb 2 consultes de pediatria, 2 consultes d’infermeria pediàtrica, i sala d’espera de pediatria); àrea de Tècniques/Extraccions (amb sala d’extraccions perifèriques, sala de capellans i altres tècniques i sala d’urgències).

El nou centre també disposarà d’àrea maternal (amb 1 consulta de matrona i 1 sala de preparació al part/sala multiusos); reva de Salut Sexual i Reproductiva (amb 1 consulta de medicina de SSR, 1 consulta d’infermeria i 1 despatx de psicòleg); àrea de Treball Social (amb despatx de treballadora social); Àrea d’activitats docents/reunions i administració (amb sala de reunions/biblioteca, despatx de coordinació d’infermeria i despatxe cap zona bàsica); així com Condícies, Magatzem, neteja i Rack de comunicacions.

Així mateix, la zona d’Atenció continuada/urgències estarà dotada de 2 consultes mèdiques, 1 consulta d’infermeria, 1 consulta de tècniques vitals, 1 sala d’estar, 1 sala d’espera i 3 zones de descans.

Marque ha subratllat que “aquesta partida de 400.000 euros confirma amb fets la voluntat de la Conselleria de Sanitat i l’aposta de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Castelló per millorar la qualitat assistencial als veïns i veïnes de Castelló i, en aquest cas, dotar al Raval Universitari d’un centre de salut que responga a les necessitats del barri”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: