Amparo Marco desgrana els projectes del PSPV per als ‘superadultos’ de Castelló

La candidata socialista a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, ha exposat avui les propostes del programa electoral dirigides als “superadultos”, a la gent gran, a les que Marco considera “els protagonistes d’haver construït la ciutat que avui vivim”. La candidata ha participat, al costat de la candidata i actual regidora Mary Carmen Ribera, i altres membres de la llista municipal, en un berenar amb gent gran a la plaça Columbretes, en què ha explicat els punts del programa del PSPV que busquen “millorar seva qualitat de vida, el benestar i la felicitat “.

Marc ha destacat el projecte del Centre d’Envelliment Actiu que es construirà a la Casa de Cultura del carrer Antoni Maura amb fons europeus i ha anunciat un pla d’adequació de centres cívics de tercera edat. També ha indicat que l’Ajuntament reivindicarà la construcció de la nova residència pública per a gent gran a la zona de Gran Via per part de la Generalitat Valenciana.

Altres projectes rellevants del programa socialista són el servei d’assistència i ajuda a domicili universal per a persones que es troben en situació de solitud, majors i dependents, i la construcció i posada en marxa de centres de dia per a Alzheimer, Parkinson, esclerosi múltiple i persones amb malaltia mental. Així com l’ampliació de la xarxa de banys públics i l’augment de les fonts d’aigua potable a la ciutat.

Els socialistes anuncien que impulsaran el desenvolupament del pla Castelló Ciutat Amigable amb la Gent Gran, per incorporar la perspectiva de l’edat en el disseny de la ciutat, i el projecte Castelló Ciutat Accessible per a l’eliminació de barreres que dificulten el desenvolupament físic, psicològic i cultural. En l’àmbit més general, ha destacat la rehabilitació del Mercat Central, la millora del transport urbà i la neteja de la ciutat. També la voluntat d’habilitar a la casa prioral de la basílica d’una zona per a exposició del patrimoni històric-artístic de la Mare de Déu del Lledó.

“L’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones a mesura que envelleixen constitueix un desafiament clau per als socialistes. La perspectiva d’edat ha de guiar les polítiques, els serveis i el disseny de l’espai públic per permetre que les persones grans visquin amb dignitat i continuïn participant en la societat de manera plena i activa “, ha afegit Marco.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: