Alpesa s’incorpora com a nou membre de Consell Assessor de Logística de Florida Universitària

L’empresa Mandriladora Alpesa, el major fabricant de Mandrils, Tubs i anelles de Cartró de la península ibèrica, s’ha incorporat com a membre de Consell Assessor de Logística de Florida Universitària. Javier Altur i Sergio Altur, director general d’Alpesa i Upalet respectivament, van mantenir ahir una reunió amb la directora de l’àrea d’Empresa i la responsable de l’grau de Logística de Florida Universitària, Rafaela Pizarro, i van acudir a la seva primera reunió de Consell Assessor de Logística .

Els directius de Alpesa van comentar i compartir amb les altres empreses participants en el Consell Assessor les diferents aportacions i sinergies que podrien generar en la nova formació de Florida Universitària en l’àmbit de la logística, el transport, la mobilitat i la gestió de la cadena de subministrament. La companyia, especialitzada en mandrils, tubs, cantoneres i anelles per a la indústria, afronta el repte d’aconseguir una logística més sostenible, a través de palets de cartró 100% reciclats i reciclables, per minimitzar l’impacte en el medi ambient. El palet està fabricat de cartró reciclat i reciclable i compta amb formats estandarditzats per atendre les demandes de diferents sectors.

Consell Assessor Logístic
Florida Universitària i Fòrum de Logística va crear el Consell Assessor de l’àrea de Logística, Transport i Mobilitat per al desenvolupament d’un projecte educatiu en aquest àmbit. Aquest òrgan consultiu sobre el qual pivota el desenvolupament de la nova àrea d’estudis de Florida Universitària està constituït per les principals empreses de logística, transport i mobilitat que operen a la Comunitat Valenciana, així com associacions empresarials i professionals i institucions.

El consell assessor compta amb representants de Laboratori i de la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat en l’àmbit institucional.

Florida Universitària i Fòrum Logístic també compten en el seu consell assessor amb representants de l’àmbit empresarial i professional. En aquest cas, formen part de l’consell assessor: CEV (Confederació Empresarial Valenciana), Propeller Club València, Concoval (Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana), FVET (Federació Valenciana d’Empreses Transportistes) i Afemcual (Associació Espanyola per al Foment de les polítiques Actives d’Ocupació i les Qualificacions). També inclou representants d’infraestructures logístiques com Fundació València Port i l’Aeroport de Castelló.

Principals característiques de el sector

El sector logístic representa el 14% de l’PIB a Europa, un 8% de l’PIB espanyol, i la Comunitat Valenciana és la tercera autonomia amb major pes d’aquest sector a tot Espanya. L’ecosistema logístic està format per empreses de transitaris i agències d’infraestructura logística, de paqueteria i lliuraments de l’e-commerce, empreses de transport (per carretera, marítim, ferrocarril i aeri), carregadors, operadors logístics i operadors portuaris.

Es tracta d’un dels sectors amb més projecció en termes d’activitat econòmica i d’ocupació tant a nivell nacional com de la Comunitat Valenciana. A més, la logística constitueix un element bàsic per a l’atracció d’inversions en altres sectors i la Comunitat Valenciana compta amb empreses molt potents en el sector, ports i aeroports, aerolínies, fabricants de cotxes, fabricants de ceràmica, indústria agroalimentària, química, de moda i calçat, empreses punteres en la navegació, grans empreses de transport de mercaderia, entre altres que fan d’aquesta autonomia un dels pols logístics més importants d’Espanya i d’Europa.

No obstant això, l’ocupació logístic es caracteritza per l’escassetat de talent, la manca de persones formades en logística i transport en pràcticament tots els nivells professionals, principalment en directius i comandaments mitjans i operatius. Els cinc perfils més demandats en diferents activitats de logística i transport han estat: manager de comerç electrònic, responsables de comercials, vendes i màrqueting, els enginyers de projectes i mètodes logístics, els operaris de magatzem i els conductors. I els perfils de major dificultat de cobertura són els de conductors i caps de trànsit, enginyer de projectes i mètodes, els responsables de transformació digital i els analistes de sistemes.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: