Almassora renovarà el recinte taurí per a incrementar la seguretat

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Almassora renovarà enguany el recinte taurí per a incrementar la seguretat d’aficionats, retalladors i corredors amb els fons que han sobrat després de la celebració de les festes en honor a la Mare de Déu del Roser. L’edil de l’àrea, Isladis Falcó, ha avançat que les millores en el barri antic afectaran tant la infraestructura dels tancaments de bous com a la que s’utilitza per a les proves de vaques, exhibicions vespertines i emboladas.

Es tracta de diferents actuacions que executaran negocis locals per a posar a punt un recinte que en cada edició de festejos rep a milers de persones i que “està deteriorat per l’ús, per la climatologia i pels colps dels animals”, en paraules de la responsable de l’àrea. Una suma superior als 20.000 euros garantirà el manteniment de les infraestructures existents i incorporarà altres noves.

Així, el seu departament utilitzarà els fons sobrants de l’execució del pressupost durant 2022 per a diferents actuacions que permeten renovar, d’una banda, els “cadafals” municipals instal·lats en el Raval de la Trinitat, la plaça de la Picaora i la plaça Major i, per un altre, modificar el calaix del qual sale el bou en les exhibicions de la vesprada i la nit des de la plaça de la Picaora amb una porta lateral per a reduir el perill que corren els col·laboradors i penyistas.

D’altra banda, de cara a 2023 el departament de Festes ha previst executar un projecte d’inversió per a incorporar dos tancaments en el recorregut dels “bous al carrer”. Una de les planxes s’instal·larà al carrer Colón per a, en cas de necessitat, retindre al ramat aïllat al carrer Sant Joaquim. L’altra substituirà a l’existent al carrer Major, danyada per l’ús, per a bascular el tancament dels bous en horari vespertí.

Falcó ha agraït als col·laboradors taurins la seua participació a l’hora de decidir el millor model de recinte per a renovar les instal·lacions actuals. “La seua col·laboració és indispensable perquè són els qui millor coneixen les necessitats, els riscos que pateixen i tenen una perspectiva del millor projecte per a una Vila com la d’Almassora”, en paraules de la regidora de l’àrea.

D’altra banda, el departament de Festes també ha previst per a 2023 la renovació de les dues últimes carrosses pendents de modificació. Els vehicles que participen en la cavalcada de Reis i en el Pregó de Santa Quitèria renovarà el chásis després d’anys d’ús per a així completar la modernització de tota la cercavila i evitar la seua deterioració pel pas del temps.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: