Almassora reitera el seu oferiment per a obrir l’alberg de Santa Quitèria a refugiats ucraïnesos

L’Ajuntament d’Almassora, com ja va fer durant el conflicte de l’Afganistan, ha oferit l’alberg de Santa Quitèria al Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana per a acollir a famílies refugiades d’Ucraïna en cas de necessitar allotjament. L’Alcaldia ha seguit el canal habilitat pel Consell per a oferir ajuda humanitària davant el setge de les tropes russes.

L’alcaldessa, Merche Galí, ha coordinat la gestió per a, com ja va fer el mes d’agost passat amb l’Afganistan, brindar aquest espai públic a les institucions encarregades d’oferir asil a famílies que fugen de la guerra. En cas que accepten l’edifici situat al costat de l’ermita de Santa Quitèria, tornarà a complir l’objectiu que ja va assumir en 1992 amb l’arribada de persones procedents de l’antiga Iugoslàvia.

“El Servei Municipal de Manteniment i Logística el va posar a punt a l’inici de la pandèmia per a, en cas de necessitar l’aïllament de treballadors de la taronja, que estiguera tot a punt i, posteriorment, va quedar a la disposició de l’asil de famílies afganeses i hui és moment que puga servir de refugi per als qui fugen de la invasió russa a Ucraïna”, segons l’alcaldessa.

La primera edil ha recordat que cap dels oferiments anteriors es va materialitzar amb l’arribada de persones que necessitaren allotjament temporal i, per tant, el bloc continua lliure per a garantir un espai digne a les famílies que busquen refugi enfront de la guerra declarada per Vladimir Putin a Ucraïna. El centre disposa d’instal·lacions en bon ús, banys diferenciats, habitacions amb lliteres revisades i espais comuns per a atendre famílies amb menors.

L’oferiment “és una mostra de solidaritat per a demostrar, com vam fer fa quasi 30 anys amb els qui fugien de Bòsnia, que Almassora posa tots els seus recursos a la disposició dels qui més els necessiten i ara mateix això passa per atendre les víctimes de la guerra fins que puguen recuperar la seua vida anterior”.

Ajuda humanitària

Al temps, la planta baixa de l’Ajuntament d’Almassora manté el punt de recollida de medicaments en col·laboració amb Càritas. Els Serveis Socials de la localitat van convocar la setmana passada a la plataforma d’ONG per a coordinar les accions d’ajuda humanitària. Aquestes van arrancar el divendres amb el trasllat del material recol·lectat en el Mercat Municipal al centre de logística a càrrec de la brigada municipal i van continuar aquest diumenge amb la donació de la venda d’entrades de l’obra ‘Història d’una mestra’ a benefici d’Ucraïna, un fet que es repetirà amb la programació cultural de tot el mes.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: