Almassora protegirà 200 fanals d’orins de gossos

L’Ajuntament d’Almassora ha invertit 1.900 euros amb càrrec al departament de Medi Ambient per a protegir 200 fanals d’orines dels gossos, una problemàtica estesa en el municipi. Els regidors de Medi Ambient i Serveis Públics, María José Tormo i Joan Antoni Trenco, respectivament, han presentat aquest matí la campanya de sensibilització “El pipi em destrueix” per a atallar aquesta conducta incívica que corroeix les bases dels fanals. El Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) instal·larà els adhesius en punts del casc urbà, la platja i el paratge de Santa Quitèria on ha detectat una major incidència de la corrosió en els fanals per efecte de l’orina.

En concret, 130 plaques protegiran la part inferior de fanals situats en el centre del municipi, 60 ho faran en el districte marítim i les 10 restants corresponen a les quals il·luminen el passeig de Santa Quitèria. Respecte al casc urbà, la major part dels adhesius es concentrarà en el parc Manolo Pesudo i el carrer Sant Jaime, seguit del barri Pío XII i el carrer Sant Rafael, així com la plaça Víctimes del Terrorisme i Darremur, en la connexió amb la senda de la desembocadura del Millars. Per la seua banda, la platja distribuirà les plaques en les faldilles dels fanals de Om Blanch i l’avinguda Mediterrània, a més dels voltants de l’ermita del Roser del Mar, Vora Riu i Camí la Mar. El passeig de Santa Quitèria aglutinarà les proteccions restants.

La regidora de l’àrea ha traslladat la seua preocupació per l’efecte corrosiu que causen els orines dels gossos en els equips d’enllumenat públic i, per açò, ha instat als propietaris de gossos a utilitzar els recintes habilitats en diferents zones del municipi. “Els qui tenim mascotes hem de ser conscients de les obligacions que comporten i complir l’ordenança perquè la convivència siga el més agradable possible sense causar molèsties a la resta del veïnat”, ha assenyalat Tormo.

Neteja en Nadal

Per la seua banda, el regidor de Serveis Públics ha avançat que l’empresa encarregada de la recollida de voluminosos i selectiva de residus incrementarà la seua labor durant les pròximes dates nadalenques per a evitar que l’increment de deixalles generades durant aquestes festes s’acumule al costat dels contenidors. Joan Antoni Trenco ha recordat que el telèfon de recollida gratuïta de voluminosos és el 964216134. “A través de la cita prèvia, el camió passa porta per porta els dilluns per a tirar els estris que ja no necessitem sense necessitat que hàgem de molestar-nos a traslladar-los a l’ecoparc”, ha indicat.

 

Informació i Foto: http://www.almassora.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: