Almassora presenta al Ministeri l’expressió d’interés per la pantalla verda del Serralló

El departament de gestió dels fons europeus de l’Ajuntament d’Almassora ja ha presentat al Ministeri d’Assumptes Econòmics el document amb l’expressió d’interés per a la pantalla verda del polígon de Serralló. El document, que inclou la compra de sòl per a la futura pantalla verda, també recull l’actuació en el pròxim parc urbà que se situarà al costat de l’avinguda José Ortiz. Cal destacar que aquesta zona també comptarà amb un circuit per a bicicletes BMX i que les tres inversions estaran cofinançades amb la Unió Europea a través dels fons FEDER.

L’equip de govern, que va aprovar aquest mes el pressupost municipal per a l’any que ve, reserva 1.455.200 euros per a la compra de la primera fase de sòl de la pantalla verda durant el primer semestre de 2022, amb l’aportació de 33.000 euros per part dels fons europeus. El consistori també inclou 12.763,64 euros per a la redacció d’aquesta obra en el Serralló, l’escrit està cofinançat al 50% pels fons FEDER. Cal recordar que la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ja va començar el mes passat les reunions amb els propietaris dels terrenys.

D’altra banda, l’informe presentat al Ministeri d’Assumptes Econòmics, responsable de la gestió dels fons europeus en el govern nacional, compta amb el projecte del parc urbà situat al costat de l’avinguda José Ortiz, pressupostat per valor de 150.000 euros i amb càrrec de 75.000 euros als fons de la Unió Europea. A més, aquesta zona sumarà un recinte esportiu amb el circuit per a bicicletes BMX, valorat en 210.000 euros en el pressupost municipal i també cofinançat amb els fons FEDER al 50%.

D’aquesta manera, els tres projectes aconseguiran durant l’any que ve una xifra d’1.815.200 euros en el pressupost municipal. El document recull la sol·licitud a la Unió Europea del finançament de 213.000 euros de l’import total pressupostat en els comptes de 2022. Aquestes xifres se sumen a altres projectes que rebran finançament europeu durant l’any que ve com: la millora del passeig de Vora Riu, la fase II de la Vila, la remodelació dels barris de Corell, Pio XII i Fàtima, la rehabilitació de l’auditori municipal o les obres de l’avinguda Castelló, entre moltes altres.

Finalment, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha posat en valor el treball polític i tècnic que hi ha darrere del projecte de la pantalla verda per a dur a terme una part aquest pròxim any. “Durant el primer semestre de 2022 comprarem sòl per a la futura pantalla verda i licitarem la redacció del projecte amb l’objectiu d’executar-lo en el menor temps possible”, ha afirmat la primera edil.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: