Almassora pagarà als clubs les despeses federatives i d’arbitratge en les competicions oficials

La Regidoria d’Esports ha presentat als clubs locals el sistema de concessió de subvencions que aplicarà a partir de l’exercici de 2018 i a través del qual el consistori cobrirà les despeses de cada fitxa federativa i per arbitratges de les formacions esportives. Un total de 14 entitats locals inscrites en competicions oficials es beneficiaran d’aquest sistema, que implicarà una aportació d’entre 32 i 152 euros per atleta i temporada en funció del club. “Les xifres seran públiques de manera que cada esportista federat podrà conèixer la subvenció que rep el club de l’Ajuntament, en honor d’una major transparència”, ha destacat l’edil d’Esports, Xavier Trenco.

En relació als criteris per a assignar els 113.399,10 euros de subvencions nominatives que els clubs locals rebran, l’Ajuntament d’Almassora estudiarà el nombre d’esportistes federats i la quantitat de jugadors per equip, així com el total d’entrenadors i delegats d’equip que aquestes entitats empren durant la temporada. Tal com apunten des del Servei Esportiu Municipal (SEM), aquestes dades estan certificades per les respectives federacions i són quantificables, pel que les ajudes es basaran en criteris exclusivament numèrics.

D’aquesta manera, la quantitat total que percebrà cada formació es basarà en la documentació aportada en relació a la temporada 2016-17. Aquest sistema permet rebre el 50% de la subvenció a principi de l’any i basar-se en dades reals, en contrast amb el sistema per projecte utilitzat fins ara, el qual havia de ser justificat posteriorment per les directives. “Molts clubs ens han demanat aplicar el sistema nominatiu per a reduir la càrrega administrativa de la tramitació i cobrar abans l’ajuda municipal”, ha aclarit Trenco.

D’altra banda, els 13 clubs locals que no participen en competicions d’àmbit provincial, autonòmic o nacional i de caràcter oficial, percebran una ajuda de 300 euros. No obstant açò, amb l’objectiu de promoure l’esport base, Esports llançarà pròximament una línia d’ajudes per a les entitats que ofereixen activitats juntament amb les AMPA en els centres educatius o a través de les escoles municipals.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora també col·labora amb els atletes independents que destaquen pels seus resultats esportius amb un programa de subvencions dotat amb 10.000 euros. El passat any, una dotzena d’esportistes de disciplines com les arts marcials, la gimnàstica rítmica, el ciclisme, la pesca esportiva i atletisme van rebre el suport de l’administració local.

 

Informació i Foto: http://www.almassora.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: