Almassora licita la remodelació del Pío XII per més de 270.000 euros

L’Ajuntament d’Almassora ha tret a licitació les obres de remodelació urbana del barri Pio XII per 277.833 euros. Els treballs, previstos per a començar el mes d’agost, tindran una duració de quatre mesos. La finalitat del projecte és dotar d’accessibilitat a la zona i millorar les infraestructures urbanes del districte. L’actuació, inclosa en el pressupost de 2022, està cofinançada pels fons FEDER de la Unió Europea al 50%.

L’objectiu de l’obra és renovar la xarxa de proveïment d’aigua potable, així com el canvi dels trams del sistema de sanejament i de drenatge. A més, l’equipament urbà presenta diferents problemes derivats d’instal·lacions antigues. Per això, el projecte inclou la senyalització vertical i horitzontal, la modificació de l’accessibilitat per als vianants de les voreres i el reasfaltat de les interseccions dels vials.

La remodelació solucionarà els problemes detectats arran de les proposicions del veïnat resident que va presentar davant l’equip de govern el passat 24 de febrer. La primera edil, Merche Galí, ha assenyalat que han tingut en consideració totes les sol·licituds rebudes en el Dia del Veí en el barri Pio XII. Així mateix, l’equip de govern ha treballat fins a poder solucionar els problemes trobats com a voreres estretes, calçades deteriorades o passos de vianants sense senyalitzar.

L’actuació de regeneració urbana de la zona abastarà els carrers València, Vila-real, Albocàsser, Cervera del Maestrat, Sant Rafael, Beatriu Civera, Matilde Lloria i la plaça de Carmelina Sánchez-Cutillas. Amb això, la renovació del districte seguirà el model que té prevista la seua aplicació en Corell i en l’avinguda Castelló en els pròxims mesos amb l’objectiu de garantir l’accessibilitat a tota la ciutadania i millorar els serveis públics.

Les empreses interessades a presentar les seues propostes al concurs públic d’adjudicació tenen de termini fins a les 19 hores del 13 d’abril. Poden inscriure els seus projectes a través de la Plataforma de Contractació del Sector Públic. Els criteris d’adjudicació del projecte prevaldran amb un 80% l’aspecte qualitatiu de les millores pertinents i amb un 20% els criteris econòmics.

En relació amb el pressupost, la modificació de fermes i paviments és el capítol que major inversió suposa (94.963,08 euros), seguida del canvi de la xarxa de proveïment d’aigua potable (65.021,52 euros). Tenint en compte la duració del projecte, l’obra començarà a l’agost amb les tasques de demolició i conclourà al novembre amb la fase d’adaptació de la senyalització (12.400,26 euros) a la normativa vigent.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: