Almassora ja té en marxa cinc de les huit obres FEDER de 2023

Cinc de les huit obres previstes dins del programa FEDER de la Unió Europea per a 2023 a Almassora ja estan en marxa. Així ho ha confirmat l’oficina tècnica en la reunió periòdica de seguiment, que ha posat de manifest la licitació, adjudicació i inici de les obres del 62,5% en aquest primer trimestre de l’any. Aquest avanç suposa una nova liquidació de fons per a aconseguir desembre amb el repte superat.

Un pas definitiu per a aconseguir el calendari marcat és l’inici, demà, de la construcció del circuit ‘pump track’ en el barri de Fàtima. Al llarg de la jornada de hui conclourà l’extracció de voluminosos soterrats de manera irregular en aquest terreny perquè l’empresa adjudicatària d’aquesta instal·lació puga arrancar demà els treballs d’apilament de materials, seguretat i inici de la construcció. El circuit té un pressupost de 205.579 euros cofinançat al 50% pels fons FEDER i l’Ajuntament d’Almassora.

A aquesta execució se sumen les obres en marxa del barri Corell (1.022.876,78 euros) i la finalitzada actuació en el grup Pius XII (276.848 euros) en l’apartat de barris. El següent a sotmetre’s a aquests treballs serà el de Fàtima després que l’Ajuntament haja adjudicat la construcció de les oficines veïnals al carrer Nou d’Octubre i de la imminent adjudicació de les obres de reforma en el centre social.

Per part seua, els treballs avancen a bon ritme en el paratge de Santa Quitèria per a la transformació de la zona en un espai d’oci i pràctica esportiva a l’aire lliure (377.823,31 euros). Amb la demolició de les antigues instal·lacions de la piscina i la pavimentació del terreny més pròxim a l’escalinata, Ravi compleix el cronograma previst a dos mesos de la romeria en honor a la patrona d’Almassora.

D’igual forma, l’empresa castellonenca és l’encarregada de les obres en l’avinguda Castelló, que arriben a la seua fi després d’una inversió de 620.000 euros per a transformar aquesta eixida del municipi cap a la capital. Mancant senyalització i jardineria, els treballs estan finalitzats i suposen també la solució a les inundacions que patia la zona històricament.

Les següents actuacions cofinançades pels fons europeus són el passeig Vora Riu (164.477,62 euros) després de l’obtenció del permís de Costas i la transformació d’un solar situat al costat del pròxim ‘pump track’ i el col·legi Santa Quitèria en un espai verd amb tècniques de permacultura (128.645,52 euros). En aquest cas, l’excavació està prevista a l’estiu perquè la plantació tinga lloc a la tardor, amb temperatures més baixes, per a garantir l’èxit de l’operació.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: