Almassora instal·larà els primers compostadors en col·legis en 2022

L’Ajuntament d’Almassora instal·larà en 2022 els primers compostadors en els sis col·legis d’Almassora per a transformar els seus residus orgànics en abonament per als horts escolars. La localitat opta a la subvenció de l’empresa pública Reciplasa, que podria finançar la totalitat de la iniciativa en el nou exercici.

L’objectiu passa per instal·lar un compostador dinàmic bicompartimentat de 400 litres en cadascun dels sis col·legis, situat al costat dels seus respectius horts escolars. D’aquesta manera, l’alumnat podrà compostar el fem orgànic del menjador i els esmorzars, a més de restes de les seues pròpies zones verdes, per a aconseguir així transformar els residus en recursos i utilitzar-los en els horts dels col·legis com a abonament.

Segons la programació presentada, és un mecanisme senzill que permet obtindre compost cada 6-8 setmanes a través d’un sistema a calor giratòria que funciona durant tot l’any. Els motius que esgrimeix el departament de Gestió de Residus per a la seua compra es resumeixen en tres: el seu valor pedagògic per a l’experimentació de l’alumnat, la sensibilització mediambiental contra la contaminació i l’aportació nutricional per a les plantes dels horts.

El departament que dirigeix Javier Martí ha aprofitat aquesta setmana l’obertura del termini per a presentar els projectes de millora mediambiental per part de Reciplasa per a traslladar la seua iniciativa de cara a la implantació en 2022. Els compostadors estaran disponibles a començament de l’any en tots els centres menys en Ambaixador Beltrán per les obres de nova construcció. La seua implantació tindrà lloc una vegada finalitzada l’edificació i habilitat el nou hort escolar.

El projecte ‘Cultivar i compostar a l’escola, de residu a recurs’ inclou també el seguiment d’un educador ambiental que ajudarà als menors i els professors en el seu desenvolupament. El programa està compost per 210 sessions impartides per un educador ambiental per a ensenyar a professorat i estudiants a usar el compostador, a més d’incidir en el reciclatge de la resta de fraccions i en l’aposta per l’agricultura ecològica. D’aquesta manera, cada col·legi rebrà una classe a la setmana per part del monitor.

El projecte d’Almassora defensa aquesta iniciativa per a potenciar l’hort escolar “com a eina per a la transmissió de sabers relacionats amb l’agricultura, així com valors de solidaritat, cooperació o suport mutu”. Al temps, aquesta eina “promou l’educació ambiental a l’escola, desenvolupa la sensibilitat i el respecte pel medi ambient i potencia hàbits que promoguen l’alimentació saludable i equilibrada i mediambientalment més sostenibles”.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: