Almassora inclourà els serveis de Mediaprop i Justiprop en el consistori

L’Ajuntament d’Almassora sumarà aquesta setmana els serveis de Mediaprop (Mediació de proximitat) i Justiprop (Justícia de proximitat) en el consistori per a evitar desplaçaments de la ciutadania fora de la localitat. La Junta de Govern ha aprovat aquest matí l’acord amb la Conselleria de Justícia de la Generalitat Valenciana. Aquesta entitat pública ha finançat amb 18.000 euros l’habilitació d’un espai al costat del Jutjat de pau amb l’objectiu d’albergar aquestes prestacions en el propi Ajuntament.

 

Tots dos serveis estaran disponibles a la població amb un horari des de les 9 hores fins a les 14 hores en la planta baixa del consistori. Mentre que Justiprop ocuparà la sala els dimarts, Mediaprop ho farà tots els dijous de l’any, excepte festius. Així, l’Ajuntament ja ha tancat l’acord amb el col·legi d’advocats de Castelló per al servei de Justiprop, a més, es contractarà una persona que exercisca de mediadora per a dur a terme Mediaprop.

 

Després de l’acord amb el col·legi d’advocats de Castelló, Justiprop, servei finançat íntegrament per la Generalitat, oferirà gratuïtament orientació, assessorament i informació jurídica de manera professional al veïnat d’Almassora. La ciutadania podrà consultar matèria d’accés a la justícia, mediació, assistències a les víctimes del delicte, protecció dels drets, ubicació de seus judicials, violència de gènere, centres socials, tràmits administratius, entre moltes altres coses.

 

D’altra banda, la prestació de Mediaprop, duta a terme per una persona especialitzada en la mediació, oferirà a les persones sol·licitants la solució de controvèrsies entre veïns de la localitat com a alternativa al procés judicial. A més, aquest treballador professional realitzarà procediments de mediació intrajudicial i extrajudicial que també inclouen sessions informatives.

 

Finalment, el regidor d’Atenció i Informació Ciutadana, Javier Mollá, ha apuntat que “valorem positivament aquest acord, signat aquest matí per la Junta de Govern, que permetrà a la ciutadania d’Almassora gaudir de dos serveis de qualitat que no comptaven fins ara en el nostre municipi”. “Agraïm a la Conselleria de Justícia la seua ajuda per a l’habilitació de l’espai així com la concessió de totes dues prestacions”, ha afirmat l’edil.

 

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: