Almassora homenatjarà l’escultor Enrique Limo en el XX aniversari de la seua mort

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Almassora prepara, al costat de la família de l’escultor local Enrique Limo Casals (1938-1999), els actes amb motiu del 20 aniversari de la defunció de l’artista. Aquesta proposta de record parteix del seu entorn familiar amb l’objectiu de posar en valor la memòria de l’obra artística i l’experiència vital de Limo. El regidor de Cultura, Javier Mollá, ha confirmat que el consistori donarà suport a el reconeixement al costat d’altres institucions locals perquè pervisca el llegat de l’escultor i pintor.

La proposta consisteix en l’organització d’un conjunt d’activitats per al mes de desembre, quan es compleixen dues dècades de la mort de Limo, amb l’objectiu que tot el municipi, en diferents àmbits, siga partícip d’aquest esdeveniment cultural. Entre altres, el comitè col·locarà una escultura a l’aire lliure, al carrer que porta el seu nom, del relleu que en l’actualitat es troba en la façana de la seaa casa natal (Les Ànimes, 2). A més, donarà un quadre al Museu del Joguet d’Almassora i un bust de Crist Jacent en guix al Museu Parroquial, obra de l’artista en la seua joventut.

Entre les propostes que Mariló Limo, filla de l’artista, ha traslladat al departament de Cultura figura també la reedició del seu llibre de poemes “Nènies a un germà”, els beneficis del qual es destinaran a l’AECC d’Almassora, així com l’obertura d’una pàgina web amb la informació biogràfica i artística i la galeria d’imatges disponibles, a més de l’exposició “In memoriam” en format breu, de l’obra de Limo, propietat de l’Ajuntament, així com unes altres que família i amics aporten al lloc on es considere més oportú.

La programació de l’aniversari inclou també una mostra artística d’antics alumnes de les seves classes de dibuix i pintura i la programació d’una unitat didàctica sobre Enrique Limo per a treballar en els centres docents d’Almassora, entre altres propostes a càrrec d’entitats privades.

Les iniciatives a desenvolupar començaran amb la constitució d’un comitè organitzador presidit per l’alcaldessa, Merche Galí, i coordinat per Mariló Limo. Estarà integrat per la família de l’artista, el regidor de Cultura i nombrosos artistes del municipi, a més de representants de les entitats que participaran en aquest homenatge. La primera reunió del comitè tindrà lloc el 9 de setembre, aniversari de l’artista, per a exposar les línies de treball i l’organització definitiva de les activitats.

 

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: