Almassora finalitza les obres de la nova comissaria de Policia Local

Les obres de la nova comissaria de la Policia Local d’Almassora han acabat després de huit mesos de treball. La reforma integral, realitzada per l’empresa Esclapés i Fills S.L., ha costat 578.234,80 euros i ha sigut cofinançada al 50% per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament. El nou espai, situat en l’antic Institut de Qualitat de l’Educació al carrer Indústria, encara requereix d’algun element de mobiliari i telecomunicacions, per la qual cosa serà abans de finalitzar l’any quan els agents s’instal·len definitivament en l’edifici.

D’una banda, els treballadors de l’adjudicatària han incorporat en l’exterior del nou espai un aparcament per a turismes i motos, juntament amb un depòsit de vehicles i un espai per a entrenament esportiu. També han eliminat la tanca que bloquejava el pas i han creat un accés modern i lliure d’obstacles per a garantir l’accessibilitat a totes les persones. Al seu torn, la lluminositat del recinte permetrà fer un ús més responsable de la llum i reduir la despesa energètica.

D’altra banda, l’arquitecte de l’Ajuntament d’Almassora, Fernando Zaragoza, ha dissenyat l’interior de la comissaria que ara compta amb un espai central per a les xarrades de formació dels agents i reunions de la Policia Local, despatxos, situats en els extrems del bloc, armer i sales amb privacitat per a atenció al públic, al marge de la finestreta ciutadana.

A més, el consistori ha preparat una habitació per a pares separats o víctimes de violència masclista. Han disposat la sala més gran per a realitzar l’intercanvi de menors per al compliment del règim de visites i l’atenció a víctimes incloses en el protocol Viogen en aquells casos que no requerisquen de diligències. Així mateix, la prefectura de la Policia estarà integrada en la instal·lació municipal i les patrulles brindaran assistència als polígons industrials d’Almassora.

Quant a l’obra, els operaris han conservat l’estructura de l’antic Institut de Qualitat de l’Educació, però han remodelat l’interior i la zona enjardinada per complet per a atendre els usos actuals que necessita un cos de seguretat. D’aquesta manera, la superfície total del recinte ha aconseguit els 643,59 metres quadrats, dels quals 427,42 han patit reforma i 216,27 poden ampliar-se en la posteritat per a respondre a altres necessitats.

“La plantilla de la Policia Local precisava d’un espai com aquest. La nova comissaria, que estarà operativa en les pròximes dates, ara és un espai que compta amb totes les comoditats necessàries per a atendre i oferir un servei millorat al veïnat”, ha assenyalat el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Martí.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: