Almassora explora nous usos per al bar de Santa Quitèria

L’Ajuntament d’Almassora explora nous usos per al bar de Santa Quitèria després que els últims adjudicataris de l’establiment renunciaren al contracte de quatre anys. D’altra banda, el consistori ha inaugurat l’embarcador en la zona, que ha tingut un bon acolliment per part del veïnat amb les activitats de piragüisme d’aquest estiu. Així, l’equip de govern estudia la possibilitat de convertir el local buit en, per exemple, vestuaris, magatzem o un servei de cafeteria disponibles anualment.

La ciutadania del municipi ha realitzat classes de piragüisme en l’embarcador en el període estival cada dimarts des del 5 de juliol fins al 6 de setembre. A més, usuaris privats també han utilitzat la instal·lació des de la seua inauguració al març de l’any passat com el Club de Piragüisme d’Almassora. La construcció compta amb els permisos pertinents i l’accés adequat per a les persones aficionades que disposen d’embarcacions que no siguen a motor i que estiguen degudament matriculades.

“L’equip de govern ha comprovat el bon ús que les veïnes i veïns d’Almassora fan de l’embarcador”, ha explicat el regidor d’Esports, Sergio Gómez. D’aquesta manera, i considerant a la ciutadania que resideix en Santa Quitèria tot l’any, l’Ajuntament, juntament amb el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML), està disposat a condicionar el bar del paratge i trobar un ús que servisca per a oferir serveis adequats a les necessitats actuals de la ciutadania.

L’objectiu de la idea serà impulsar el bar de Santa Quitèria després de la renúncia dels últims adjudicataris i, al seu torn, fomentar les visites al paratge de formar anual i no en dates concretes. La institució també buscarà maneres de combinar els esports d’aventura amb les activitats de naturalesa. En aquest sentit, les àrees d’Esports i Territori de l’Ajuntament treballaran mà a mà per a trobar la funció adequada per a la instal·lació municipal que no està aprofitada en aquests moments.

Cal recordar que el consistori continua amb els tràmits de la iniciativa que transformarà l’antiga piscina de l’ermita en una plaça mirador que recuperarà i posarà en valor l’entorn del riu Millars i impulsarà el turisme en el paratge. El projecte estarà cofinançat al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea. De moment, “la dinamització turística de l’ermita de Santa Quitéria seguirà amb el nou ús que li donarem al bar per a atendre la demanda veïnal”, ha assenyalat la regidora de Territori, Carmina Martinavarro.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: