Almassora estudiarà la creació d’una zona d’activitats d’aventura en Santa Quitèria

Informació i Foto: http://www.almassora.es

L’equip de govern plantejarà la creació d’una àrea d’esports d’aventura a l’entorn de l’ermita de Santa Quitèria, a fi d’aprofitar els recursos naturals que ofereix el paratge per a la seva projecció turística. Aquesta actuació és una de les accions proposades en el pla de dinamització del paratge, el qual destaca la riquesa quant a recursos naturals i patrimonials.

Per a la reconversió de l’espai, el pla estableix la necessitat de construir una tirolina i un parc d’aventura amb un circuit de jocs de destresa i habilitat, que discorreria entre els pins del bosc situat al costat de la carretera d’accés a l’ermita. Aquestes dues actuacions complementarien la construcció d’un embarcador de piragües, projecte en el qual ja treballa l’Ajuntament d’Almassora.

“La utilització dels recursos mediambientals i el patrimoni hidràulic que té Almassora marca el camí per a la creació d’un producte atractiu per al turisme de naturalesa, familiar i actiu”, ha assegurat la Regidora de Turisme, Amaya Gómez. L’edil ha destacat que “la diversitat de l’entorn de Santa Quitèria ens permet pensar en accions a diversos anys vista per integrar en l’ofereix elements com el pont medieval i l’assut o les sendes i vías verdes”.

En aquest sentit s’ha manifestat també l’edil d’Esports, Xavier Trenco, qui confia que “la centralització de les activitats d’aventura en Santa Quitèra no només atraurà visitants, sinó que servirà perquè els veïns d’Almassora compten amb un espai propi per a aquestes pràctiques”. Trenco ha recordat que l’UE va avalar les intervencions a l’entorn de Santa Quitèria, incloses en l’estratègia de desenvolupament urbà que el municipi implantarà gràcies als fons Feder.

Entre els punts forts que el pla de dinamització de Santa Quitèria posa de manifest destaquen el riu Millars, el qual crea un paisatge singular i poc freqüent a les zones properes a la costa al seu pas per Almassora. L’estudi destaca les múltiples actuacions dutes a terme per preservar l’entorn i la gran quantitat de rutes i itineraris senyalitzats tant per a ciclistes com a senderistes.

L’existència de connexions ferroviàries i viàries properes, així com una climatologia favorable per a les activitats de naturalesa són unes altres de les fortaleses d’Almassora, les quals l’executiu municipal potenciara per tal d’aprofitar “la multitud de visitants que reben les comarques de Castelló per oferir productes alternatius i complementaris al turisme de sol i platja”, en paraules de Gómez.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: