Almassora estrena la reforma de Sant Jaume amb premis per a la mobilitat sostenible

L’Ajuntament d’Almassora estrenarà aquest dissabte la reforma del carrer Sant Jaume amb un acte obert a la ciutadania, tal com marca la normativa FEDER de la Unió Europea per a la concessió de fons, que premiarà a les persones que acudisquen amb bicicleta, patins o patinet. El consistori repartirà regals enfocats a la seguretat en l’ús d’aquests mitjans de transport.

Les obres, executades per la mercantil BECSA, arriben a la seua fi i permeten incorporar un nou tram de carril bici urbà en una via d’accés i eixida a la localitat que aquest dissabte reunirà majors i xicotets a partir de les 11 hores. L’empresa local Dobleessa carrer Sant Jaume instal·larà un pòrtic d’eixida per als participants, que recorreran la nova via reservada al transport sostenible animats per música i regals.

L’Ajuntament d’Almassora pretén reunir el major nombre possible d’assistents per a fomentar l’ús d’aquest carril que complementa una reforma integral dividida en quatre fases i cofinançada al 50% per la Unió Europea. Aquesta última fase de la reforma ha suposat una inversió de 580.078,60 euros per a unificar tot el bulevard i unir-lo al carrer Sant Lluís, també reformada recentment.

La incorporació de jocs infantils en l’àrea d’esbarjo instal·lada en aquest tram potenciarà també la participació dels més xicotets i, per aquest motiu, la inauguració prevista per a aquest dissabte inclou activitats per a la seua edat. Diverses haimes amb monitors permetran als xiquets i xiquetes d’Almassora dibuixar i pintar la ciutat que volen per al futur, a més de rebre un obsequi per la seua participació en l’esdeveniment.

La nova configuració del carrer redueix la grandària de la calçada per a cedir espai a una zona enjardinada i voreres àmplies que garantiran també l’accessibilitat de persones amb discapacitat, carros de la compra i de bebé, a més de reduir la velocitat del trànsit. A més, el carril bici està configurat per a la seua unió cap al carrer Boqueres i els polígons industrials, de manera que quede garantida la seua futura ampliació.

L’alcaldessa, Merche Galí, ha agraït a l’equip tècnic “el projecte i la seua dedicació per a aconseguir que s’haja materialitzat i també al veïnat que s’ha vist afectat per les molèsties de trànsit, soroll i brutícia en aquest temps però que segur que valdrà la pena quan gaudisquen al complet de la reforma a partir d’aquest dissabte”.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: