Almassora contracta al gabinet extern per a comprar el sòl i executar la pantalla verda del Serrallo

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat els tràmits per a executar la pantalla verda en el polígon del Serrallo amb la contractació d’un gabinet extern que avançarà les expropiacions. El consistori ha reservat 16.819 euros, IVA inclòs, per als serveis relacionats amb l’adquisició dels terrenys, que inclou la delimitació espacial, el contacte amb els propietaris i el desenvolupament del projecte d’expropiació.

L’alcaldessa d’Almassora en funcions, Merche Galí, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, s’han reunit aquest matí per a avançar els treballs d’aquesta consultoria que identificarà les finques registrals i els titulars, es reunirà amb els propietaris i farà els treballs relacionats amb la partió de les finques. Aquestes gestions, ha indicat l’edil d’Urbanisme, són imprescindibles per a poder executar la pantalla verda presentada el mes de febrer passat.

La consultoria ha d’identificar els immobles a expropiar, així com els elements a indemnitzar que integren les finques: sòl, edificacions, construccions i instal·lacions, els sembrats i plantacions i els drets constituïts sobre o en relació amb ells. Tot això permetrà avançar el projecte d’expropiació per a l’execució del parc en el perímetre situat al sud del polígon.

Així ve recollit en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) d’Almassora, que contempla l’execució del parc en el sòl qualificat com no urbanitzable-dotacional parc públic cofinançat també per la Unió Europea a través dels fons FEDER. El projecte inclou franges vegetals a l’interior del polígon de 12 metres d’altura, pantalles en l’exterior amb dimensions de 10 i 12 metres d’altura combinades amb la franja interior situada a la cantonada sud-est del polígon i una simulació addicional per a pantalla de 10 metres.

L’Ajuntament d’Almassora va reservar en el pressupost de 2019 una partida de 100.000 euros per a la compra del sòl que albergarà aquesta barrera acústica i visual. Els càlculs derivats dels estudis elaborats per la Generalitat Valenciana i les empreses que integren el polígon assenyalen que la pantalla verda reduirà entre el 80 i el 90% de l’impacte del recinte industrial.

No en va, aquest estudi recorda que el desenvolupament urbà que s’ha produït en la costa, especialment a banda i banda del camí Om Blanc, provoca que existisquen blocs de cases adossades situades a una distància mínima de 90 i 143 metres del límit sud del polígon. És per això que les barreres vegetals previstes tenen com a principal objectiu minorar l’elevat impacte visual de les instal·lacions petroquímiques i altres molèsties com les acústiques.

 

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: