Almassora combatrà l’abús de drogues amb una unitat de prevenció de conductes addictives

El ple de l’Ajuntament d’Almassora votarà el pròxim 18 de desembre el reglament que regirà el funcionament de la nova Unitat de Prevenció de Conductes Addictives d’Almassora (UPCCA). La iniciativa del departament de Serveis Socials té com a objectiu evitar l’ús de drogues i alcohol i l’adquisició d’hàbits addictius, així com promoure estils de vida saludables. La unitat també treballarà per limitar la promoció i la presència d’aquests instruments i substàncies en l’entorn social.

Tal com estableix la norma, els usuaris del servei seran pares i mares de família, educadors i xiquets i joves d’entre 10 a 18, ja que “aquesta és la franja d’edat en la qual s’adquireixen hàbits que poden desembocar en una addicció en la vida adulta”, tal com ha assenyalat l’edil de Serveis Socials, Diana Belliure. A més, el consistori ha previst que “associacions que tinguen relació amb consumidors habituals o potencials de drogues” i “professionals en contacte amb col·lectius considerem en risc de consum” també siguen atesos per aquest servei, segons ha destacat la regidora.

“Per a un municipi com Almassora, amb més de 25.000 habitants, una unitat d’aquestes característiques és fonamental per a actuar en diferents àmbits com l’educatiu, el comunitari i el familiar i amb diferents grups d’edat”, ha assegurat Belliure. L’edil també ha recordat que “ja hem començat a treballar amb els joves per a evitar que adquirisquen addiccions digitals o ludopaties a través d’un programa que desenvolupem en els instituts i que està donant molt bons resultats”.

Així doncs, està previst que la UPCCA comence a funcionar a principis de 2018, quan l’equip de govern habilitarà una oficina d’atenció al públic en l’edifici consistorial. Al capdavant de la unitat, Serveis Socials situarà a una persona llicenciada en Psicologia, qui serà l’encarregada de coordinar el disseny i l’aplicació del Pla de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives d’Almassora.

Està previst que les accions contemplades en aquest pla s’estenguen durant tres anualitats completes i que la incidència de les activitats siga avaluada anualment, sobre la base dels indicadors fixats prèviament pels responsables de la unitat. “Són molts els fronts pels quals, tant joves com a adults, són incitats al consum de substàncies i l’adquisició de conductes addictives i per açò és necessari que tinguen tota la informació sobre les conseqüències per a aprendre a dir que no”, ha manifestat Belliure.

 

Informació i Foto: http://www.almassora.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: