Almassora avança a març la XI Ruta de la Tapa i el Vi

Els nou locals participants de la XI Ruta de la Tapa i el Vi d’Almassora han presentat aquesta setmana els seus plats en el Mercat Central davant el jurat professional i la corporació municipal. Aquesta edició gastronòmica, amb tapa i beguda inclosa per quatre euros durant els caps de setmana, s’avançarà a la Setmana Santa i començarà el divendres 31 per a finalitzar el diumenge 30 d’abril. Els establiments hostalers, acompanyats per l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i el regidor de Comerç, Javier Martí, han mostrat la tapa ‘tambor’ i la de creació pròpia que oferiran al públic.

El jurat professional ha degustat cadascuna de les dues elaboracions dels locals hostalers participants i emetrà el seu judici durant l’última setmana de la ruta. El tribunal està compost pel patrocinador de l’esdeveniment, Ramón Queral, l’integrant de Tambors de Passió Pedro Martínez i els professors de l’Escola d’Hostaleria de Castelló Nacho Porcar i Óscar Bueno. L’acte, dirigit per l’organitzador de l’esdeveniment, Félix Tejeda, ha comptat amb la presència del president de Tambors de Passió, Damían Aguilella, i alguns representants de l’entitat com a promotors de la tapa tambor.

D’aquesta manera, l’equip de govern torna a apostar per la gastronomia i l’economia local amb una ruta exclusiva d’Almassora que aconsegueix la seua edició número 11. Sota el lema ‘A l’abril, tapes mil’, els establiments oferiran dues bocades que serviran acompanyats d’una consumició com a vi blanc o negre, cervesa o aigua cada jornada de divendres, dissabte o diumenge. Totes dues degustacions són d’estil lliure encara que cal recordar que la tapa tambor no ha de portar carn entre els seus ingredients en coincidir amb el temps de quaresma.

D’altra banda, la XI Ruta de la Tapa i el Vi d’Almassora compta amb la participació de nou bars, cafeteries i restaurants: Tasqueta del Mercat, Caleta de Javixu, Miami, Casa Elena, Els Graelles-platja, Casa María, La Solera, Duo i El Bistró. Aquesta edició, impulsada per la Regidoria de Comerç del consistori, suma la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Tallers Queral, Diví, Tambors de Passió i l’Associació de Professionals i Comerciants d’Almassora (Aproca).

La Caleta de Javixu ha presentat ‘Anticrisis’ com a tapa de creació pròpia i ‘Cuaresma’ de tapa tambor, el bar Miami ha optat per ‘Molino – Huerta y corral’ i ‘Sabores Mare Nostrum’, Casa María per la ‘Carxofera’ y ‘Octopus’, el Duo per ‘Panceta crunch’ i ‘Suquet Duo’, El Bistró per ‘Tarongina’ y ‘Profiteroles boletus y salmón’, Casa Elena per ‘Que mirá bobo’ y ‘Buen rollo’, Les Graelles-playa per ‘La campecina’ i ‘Alma Mediterránea’, La Solera per ‘Abogado’ i ‘Matrimonio’ i la Tasqueta del Mercat per ‘Vaixell de fabes’ i ‘Bomba Gallega’.

Finalment, igual que en les anteriors edicions, les persones que participen durant el mes de la ruta podran votar les millors tapes de cada establiment hostaler i amb això optar a premis en la modalitat de menús que l’organització sortejarà entre els guardonats.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: