Almassora arreplegarà les propostes de Castelló en el seu protocol d’emergència per pluges

L’Ajuntament d’Almassora arreplegarà els suggeriments del consistori de la capital de la Plana en el protocol d’emergència per pluges que redacten en aquests moments els diferents departaments municipals. Així ho ha avançat la regidora d’Urbanisme d’Almassora, Carmina Martinavarro, després d’una recent visita a les infraestructures hidràuliques de la localitat veïna. En aquest cas, el regidor d’Ordenació del Territori de Castelló, Rafa Simó, va acompanyar a l’edil per a conèixer els sistemes d’evacuació d’aigües que utilitza Castelló en cas d’episodis de fortes pluges i així minimitzar els riscos d’inundació, especialment en zones sensibles com la Marjaleria.

“Hem compartit amb Almassora el protocol d’inundacions en èpoques de pluges que activem en la nostra ciutat quan estem davant una situació adversa i hem visitat alguns dels sistemes que utilitzem a Castelló, com els caragols d’Arquimedes o el sistema de bombament que tenim en punts com la sèquia l’Obra”, ha afegit el responsable de Serveis Públics. “Prenem nota dels suggeriments que ens han traslladat els responsables municipals de Castelló, en un nou gest de col·laboració que agraïm, per a presentar un document realment efectiu en cas d’emergència”, ha assenyalat Martinavarro. cal recordar que la visita es produeix amb prou faenes uns dies després que l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, es reunira amb la primera edil d’Almassora, Merche Galí, per a definir els reptes del pròxim any i cercar solucions als problemes comuns.

“A Castelló i Almassora compartim problemes similars, en aquest cas referents a l’evacuació d’aigües en cas de pluges intenses, per la qual cosa aquesta coordinació i intercanvi d’experiències sempre són positius”, ha assenyalat Simó. A més de l’edil, també va participar en aquesta visita el responsable de l’àrea d’Infraestructures, Serveis Urbans i Sostenibilitat, Cristóbal Badenes.

Malgrat la sequera que afecta a la zona, Almassora té a punt les seues bombes d’aigua de la platja després de l’extracció i reparació de dues dels vuit equips existents, l’empresa ha revisat també els grups electrògens de les tres estacions de bombament i ha analitzat la situació del desbastament de la sèquia Tarongera, que actua com a filtre del material que circula en el corrent d’aigua. La localitat ha incrementat les seues eines per a actuar en cas de pluges amb la signatura del primer contracte anual de manteniment dels equips de bombament.

 

Informació i Foto: http://www.almassora.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: