Alcón: «La fira és un espai d’oportunitats per a afavorir la inserció laboral i connectar el talent universitari amb les empreses»

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, acompanyada per la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez, i la directora de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, Ana Piquer, ha inaugurat la Fira d’Empreses 2022@ESTCE_UJI, que ha comptat amb la participació de 25 empreses de l’entorn socioeconòmic de Castelló.

Eva Alcón ha destacat, durant la inauguració, que «la Fira d’Empreses de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals és un espai d’oportunitats perquè pretén afavorir la inserció laboral de l’estudiantat de grau i màster i perquè permet connectar el talent universitari amb les empreses».

En aquest sentit, Alcón ha subratllat que la Fira facilita a l’estudiantat de les titulacions de ciència i tecnologia de l’UJI contactar directament amb les empreses, conèixer què busquen i, al mateix temps, aprendre a valorar la seua formació, la seua capacitació i els seus interessos professionals.

La directora de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, Ana Piquer, ha destacat que «la universitat i les empreses han de treballar juntes amb un objectiu comú: el desenvolupament i el progrés de la societat. És per això que la relació entre universitat i empresa és clau per a millorar la competitivitat del nostre entorn i aquest tipus d’activitats l’afavoreixen».

La Fira d’Empreses 2022@ESTCE_UJI ha estat organitzada per la direcció de l’ESTCE (especialment per les professores María José Aramburu i Amelia Simó) en col·laboració amb l’Oficina d’Inserció Professional i Estades en Pràctiques (OIPEP) i el professor d’Enginyeria Elèctrica Néstor Aparicio Marín, que ha realitzat una divertida activitat científica.

La Fira ha permès a l’estudiantat informar-se de primera mà sobre el que busquen les empreses: els seus plans de futur immediat, necessitats de personal, mecanismes de selecció o esquemes de contractació i com contactar-hi; i, d’altra banda, explicar-los directament la formació rebuda, la disponibilitat o els interessos professionals.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: