Alberto Sant Joan interpreta Federico García Lorca al Teatre Arniches

La Conselleria de Cultura ofereix en el Teatre Arniches l’espectacle ‘Lorca en Nueva York’, d’Alberto San Juan i La Banda, el divendres 3 de juny a les 20.30 hores.

La delegada de l’Institut Valencià, Alicia Garijo, celebra poder tindre una recta final de temporada d’aquest nivell. “No sols rebem un tità de la interpretació com és Alberto San Juan, sinó que, a més, podrem gaudir d’un espectacle en què la música en directe i la paraula es fonen i ens submergeixen en l’univers de Lorca”.

Federico García Lorca va viatjar a Nova York el juny de 1929 i va viure huit mesos a la ciutat. Va ser testimoni del crac del 29, la crisi més gran del capitalisme prèvia a l’actual. En 1930, va tornar a Espanya després de passar unes setmanes a Cuba.

Aquell mateix any, va fer una conferència en la Residencia de Señoritas de Madrid, en la qual va presentar el llibre ‘Poeta en Nueva York’, escrit durant el seu viatge. Les seues ‘impressions líriques’, les seues paraules de fa quasi un segle mantenen una llum plenament actual. Lorca parla des del misteri, té la bella capacitat de veure el que passa i contar-ho. Ací reivindica la figura del negre: la de l’altre, el distint, el perseguit. I la veu de San Juan sona clara, plena de matisos i li presta els seus gestos al poeta.

Alberto San Juan, que també signa la direcció, està acompanyat en escena per La Banda. Claudio Casas, Pablo Navarro, Gabriel Marijuán i Miguel Malla visten de jazz la proposta.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: