Alacant acull el Campionat d’Espanya Universitari de Triatló el proper cap de setmana

Alacant acollirà durant el proper cap de setmana el campionat d’Espanya universitari i campionat autonòmic modalitat de Sprint en el qual s’inclou paratriatló, ia més la prova de triatló olímpic, categories masculines i femenines. Al voltant de 1.000 participants es donaran cita en aquesta competició en què participaran 400 atletes en el campionat universitari i 590 en el triatló autonòmic i olímpic.

Les proves s’emmarquen en el Mediterrània Triatló, que tanca a Alacant el seu calendari després de disputar-se a les altres dues capitals de la Comunitat Valenciana, L’organització de les proves va a càrrec de la Federació de la Comunitat Valenciana, juntament amb la Universitat d’Alacant i Ajuntament d’Alacant, on dimarts es va presentar la competició en roda de premsa en què van participar la presidenta de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, Vanessa Huesa, el director de servei d’esports de la Universitat d’Alacant, Rafael García, l’ regidor d’Esports de l’Ajuntament, Luis Berenguer, i els triatletes Yaiza Saiz i Luis Miguel Velásquez.

Els circuits recorreran la platja de l’Postiguet, el casc urbà d’Alacant, Passeig de l’Gómiz, l’Avinguda de la Vila Joiosa amb enllaç final a meta, situada a la Plaça de l’Ajuntament, per la passarel·la sobre Jovellanos, carrer Mare de Déu de l’Socors, la plaça Paseíto Ramiro i el carrer Jorge Juan.

Triatló Sprint i Triatló Olímpic

A les 8:15 hores de l’dissabte 23 d’octubre començarà la competició amb el triatló Sprint, en els quals els esportistes hauran de nedar 750 metres a una volta a la platja de l’Postiguet, superar 21 km de ciclisme a quatre voltes a la zona de l’avinguda Jovellanos i la Vila Joiosa, i per finalitzar la competició, hauran de córrer a peu 5 km pel Passeig de Gómiz, l’avinguda Vila Joiosa a 2 voltes, amb enllaç final a meta, situada a la Plaça de l’Ajuntament, per la passarel·la sobre Jovellanos , carrer Mare de Déu de l’Socors, plaça Paseíto Ramiro i carrer Jorge Juan.

El diumenge 24 d’octubre a partir de les 8.15 hores, arribarà el torn de la prova reina, la modalitat olímpica de Triatló. Els esportistes hauran de recórrer 1.500 metres a dues voltes a la platja de l’Postiguet, superar els 37 km de ciclisme a 5 voltes pel casc urbà d’Alacant i els 10 km de cursa a peu a tres voltes pel Passeig de Gómiz, l’avinguda Vila Joiosa a 2 voltes, amb enllaç final a meta, situada a la plaça de l’Ajuntament, per la passarel·la sobre Jovellanos, carrer Mare de Déu de l’Socors, plaça Paseíto Ramiro i carrer Jorge Juan.

Pla Preventiu Covid 19

El nombre màxim de participants està limitat a 1.000 triatletes entre les dues proves de el cap de setmana, respectant en tot moment la normativa de les autoritats sanitàries respecte a la pandèmia provocada per la covid 19. A més, serà obligatori accedir amb mascareta posada a l’àrea de transició i es mantindrà la distància de 1,5 metres a la cua entre equips.

D’altra banda, tots els esportistes es realitzaran un test d’antígens i es prendrà la temperatura abans de la recollida de dorsals, i en el cas d’indicis de febre, els serveis sanitaris de la prova de determinar si poden competir. Tots els participants hauran de portar la mascareta posada de manera obligatòria i just abans de la sortida s’habilitarà una zona per poder rebutjar-la. La sortida es realitzarà per tandes per evitar les aglomeracions.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: