Alacant acollirà la reunió de ministres i ministres de Treball del Fòrum de la Mediterrània Occidental

Alacant acollirà la reunió de ministres i ministres de Treball de l’Fòrum de la Mediterrània Occidental, conegut com grup 5 + 5, que se celebrarà el proper 7 d’octubre. Així s’ha anunciat aquest dilluns durant la compareixença davant els mitjans de comunicació, posterior a la reunió que ha mantingut el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que ha avançat la celebració d’aquest fòrum a Alacant.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat en la roda de premsa per l’estabilitat i la millora de la connexió entre totes les regions de la ribera de la Mediterrània i ha agraït a la vicepresidenta la seva presència i l’aposta per Alacant i per la Comunitat Valenciana com a escenari per a la celebració d’aquesta cimera.

Així mateix, en la seva intervenció, el cap de el Consell ha defensat la necessitat de fomentar el diàleg i la voluntat de cooperació a la Mediterrània i ha brindat el suport de la Generalitat per arribar a acords i aconseguir sinergies entre les dues ribes de la ribera mediterrània.

“La Mediterrània és un mar que uneix i no separa”, ha assegurat Puig. No obstant, ha recordat que moltes vegades s’ha convertit en una “frontera de mort per a moltes persones que fugen de la pobresa i la inestabilitat”. Per això, ha instat a impulsar el diàleg, el treball conjunt i a assolir punts de trobada entre totes les regions que conformen la conca mediterrània.

A més, ha remarcat el suport de la Vicepresidència segona de Govern per a la celebració d’aquest fòrum, en el qual es tractaran aspectes tan rellevants i estratègics com l’ocupació i la capacitat de desenvolupament econòmic i social i que reunirà a les ministres i ministres de França , Itàlia, Portugal, Malta, Espanya, Mauritània, el Marroc, Algèria, Tunísia i Líbia.

A l’qüestió, ha assegurat que la Generalitat està alineada amb el treball que s’està realitzant des del Govern en el marc d’aquesta celebració “perquè estem -ha dit- en un moment crucial per al futur de la Mediterrània”.

El president també ha destacat que “la Comunitat Valenciana és una terra de trobada, i és bo que hi hagi cada vegada més connexió”. Així, ha posat com a exemple a Algèria per la seva proximitat a Alacant i per qüestions tan importants que afecten la Comunitat Valenciana, com és l’energia.

Accions conjuntes en matèria d’ocupació

D’altra banda, Ximo Puig, que s’ha referit a la reunió que ha mantingut amb Yolanda Díaz, prèvia a la presentació, i ha destacat que han acordat seguir treballant en accions conjuntes en matèria d’ocupació. Tal com ha indicat, s’està fent “un gran treball des del diàleg social i des del Govern” per generar les majors oportunitats de treball per a la ciutadania.

Per la seva banda, la vicepresidenta de Govern, Yolanda Díaz, s’ha mostrat convençuda que la Comunitat Valenciana tindrà un “paper molt rellevant” en la recuperació econòmica i social, ja que la seva “potent economia” i la seva “privilegiada” posició geogràfica la converteixen en “crucial” per a Espanya i per a la sortida de la crisi generada per la pandèmia.

La vicepresidenta ha manifestat la seva satisfacció per la celebració d’aquest acte a Casa Mediterrani d’Alacant, que, com ha dit, “és, des de l’any 2013, un exemple de col·laboració i treball conjunt entre les diverses administracions i que es configura com un instrument de diplomàcia pública amb l’objectiu de fomentar el coneixement mutu i l’acostament entre Espanya i la resta dels països de la conca mediterrània “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: