Al Centre del Carme les dones protagonitzen SONORAS, el festival d’experimentació sonora i visual

València acull el festival SONORAS, que torna els dies 20 i 21 de maig després de la parada de la pandèmia. La quarta edició d’aquest cicle de música i ‘performance’ produït pel Centre del Carme reunirà compositores i creadores que estan a l’avantguarda de l’experimentació sonora i visual, i proposa formats inusuals que uneixen l’aspecte lúdic amb l’estètic i amb la reivindicació.

 

Una gran trobada amb la música i la ‘performance’ en femení, d’accés gratuït, en la qual algunes de les artistes més interessants del panorama actual exploraran durant dos dies les infinites possibilitats d’unió entre la música i altres disciplines.

 

El festival SONORAS busca anar més enllà de les pràctiques artístiques establides i generar discursos més integradors i avantguardistes per mitjà de la diversitat i la transversalitat de formats.

 

“SONORAS, que compleix ja la quarta edició, és l’oportunitat perfecta per a donar a conéixer des del Centre del Carme nous formats culturals relacionats amb la música electrònica i experimental, i donar protagonisme a les veus, productores i creadores del panorama estatal i internacional”, assenyala el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

 

“Gràcies a la bona acollida de les tres primeres convocatòries i després d’una parada l’any passat a causa de les circumstàncies viscudes, SONORAS torna a València amb la intencio? d’aconseguir un pu?blic més ampli al qual contagiar el seu compromís amb la comunitat creativa femenina. Una quarta edició del cicle de música i ‘performance’ que reuneix dones a l’avantguarda de l’experimentació sonora i visual”, indiquen des del mateix festival.

 

Programació festival SONORAS IV

 

Suzanne Ciani, Nad Spiro, Marta Hammond, Bromo (Paloma Peñarrubia i Azael Ferrer), She Knows (Teresa Tomás i Marcel Dadalto), Awkward Moments (Mimi Xu i Gillian Maguire) i Rosa Pérez protagonitzen el cartell del festival, que se celebra el divendres 20 i dissabte 21 de maig en horari de vesprada i nit.

 

El programa es completa amb un ‘DJ set’ de la coneguda periodista Rosa Pérez, experta en art i música, directora i presentadora del programa ‘Fluido Rosa’, de Ràdio Nacional d’Espanya, sobre música i art contemporani.

 

SONORAS IV també acull la projecció del documental ‘Sisters with transistors’, dirigit per Lisa Rovner en 2020, que narra la història de les pioneres de la música electrònica.

 

Tota la programació: www.consorcimuseus.gva.es

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: